Politică

Iuliana Raiu, OFSD Călărași: „Felicit femeile care încearcă promovarea drepturilor noastre în societate”

Iuliana Raiu, lidera Organizației Femeilor Social Democrate din municipiul Călărași, a publicat, pe o rețea de socializare, un mesaj dedicat Zilei egalității de șanse între femei și bărbați.

„Astăzi aniversăm în România ”Ziua egalității de șanse între femei și bărbați”, o zi care are o semnificație aparte pentru toți membrii societății. Pe de o parte, ca femei, această zi ne amintește an de an că trebuie să avem curajul să luptăm pentru egalitatea de șanse pe care ne-o dorim. Pe de altă parte, bărbații trebuie să-și amintească, măcar în această zi, că este momentul să învețe să vadă calitățile femeilor și dintr-o altă perspectivă, în contextul în care tot mai multe dintre noi sunt antreprenori, manageri sau lideri de succes.

Din păcate, încă nu suntem acolo unde ne dorim să fim. Încă vedem situații în care femeile sunt retribuite mai puțin decât bărbații, la muncă egală, fără nicio justificare. Încă mai avem cazuri de violență domestică, încă mai numărăm în statistici femeile agresate, în locuri publice sau în propriul cămin.

Se fac progrese în ceea ce privește protejarea femeilor în societate, la fel cum se fac progrese și în ceea ce privește oferirea unor șanse egale femeilor, dar parcă acestea se întâmplă prea lent și necesită din partea noastră o luptă prea susținută pentru a ne câștiga drepturile care ni se cuvin.

Da, din ce în ce mai multe femei ocupă funcții de conducere și da, din ce în ce mai multe femei îndeplinesc sarcini pe care, nu de mult, societatea și opinia publică le rezervaseră exclusiv bărbaților. Din acest motiv, țin să felicit pe această cale pe toate femeile care constituie, fiecare dintre ele, un exemplu bun de urmat pentru orice reprezentantă a sexului frumos care își dorește să lupte pentru egalitatea de șanse.

Felicit pe această cale și pe toate femeile pe care cu onoare le conduc în cadrul OFSD Călărași – organizația municipală, la fel ca și pe femeile din cadrul altor organizații care încearcă promovarea drepturilor noastre în societate”, a declarat Iuliana Raiu, președinte municipiu OFSD Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *