Politică

Liberalii discută azi despre excluderea lui Vasile Iliuță din partid

Liberalii se vor întâlni azi, 25 februarie, într-o ședință, pentru a discuta despre excluderea lui Vasile Iliuță din PNL Călărași.

“Marți (n.r. 25 februarie a.c.) va avea loc prima etapă de excludere. Domnul Iliuță va fi convocat astăzi (n.r. 21 februarie a.c.) pentru a se prezenta în fața Biroului Politic Municipal, conform statutului. Aceasta este prima etapă. În Consiliul Județean, pe cale administrativă, nu se mai poate pentru că suntem în ultimele 6 luni de mandat. Statutul PNL nu e opozabil Codului Administrativ, nici Codul Administrativ nu poate reglementa asupra statutului unui partid politic, oricare ar fi el. În interiorul partidului, dacă domnul Iliuță își pierde calitatea de membru PNL, automat nu mai poate fi consilier județean și automat își pierde funcția de președinte al Consiliului Județean. BPJ va stabili prin vot secret ce se întâmplă cu domnul Vasile Iliuță, dacă mai rămâne sau nu membru în PNL. Are două căi de atac, în interiorul partidului și, în eventualitatea în care apare ordinul de prefect, să ceară suspendarea ordinului și să îl atace în instanță”, a declarat, la finele săptămânii trecute, secretarul Organizației Județene PNL Călărași, Valentin Barbu.

Valentin Barbu, despre Iliuță: “Și ar fi vrut să facem un schimb de corespondență?”

Vă reamintim că Iliuță a afirmat că nu a fost invitat în cadrul ședinței BPJ din data de 13 februarie, unde liberalii au votat ca acesta să demisioneze din funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Călărași. Cu privire la acest aspect, Barbu a precizat: “Și ar fi vrut să facem un schimb de corespondență? Noi să îi dăm o hârtie pe care dumnealui să nu o primească? Să i-o trimitem prin poștă?”.

PNL Călărași a pierdut majoritatea în Consiliul Județean

În altă ordine de idei, PNL Călărași a cam pierdut majoritatea în Consiliul Județean. La ultima ședință a CJ, care a avut loc în data de 20 februarie a.c., s-a văzut clar acest lucru, astfel că, amendamentele pe care le-a depus Valentin Barbu au fost votate de doar 4 consilieri județeni ai partidului liberal, din cei 16. Așadar, restul consilierilor îl vor susține pe Vasile Iliuță.

“Formal, pe hârtie, avem majoritatea în Consiliul Județean. De fapt, ați văzut și voi la ultima ședință că nu o avem. Doar patru consilieri au votat amendamentele mele, iar pe două dintre ele, cele care au trecut, le-au votat 6 consilieri”, a conchis Barbu, vicepreședintele CJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *