Administrație Educație

Liceul Danubius Călărași va fi modernizat și reabilitat prin fonduri europene

În ședința Consiliului Local din data de 28 mai a.c. a fost aprobată hotărârea privind proiectul cu titlul “Modernizarea, reabilitarea și echiparea Liceului Danubius, Călărași”.

Prin acest proiect se urmărește reabilitarea corpurilor C3 și C6 din cadrul liceului. Astfel, se vor desfășura următoarele lucrări: reparații, tencuieli, gletuire și vopsitorii lavabile pereți, desfacere și înlocuire finisaje pardoseală, desfacere și înlocuire tâmplărie interioară și exterioară, reabilitare instalații termice, electrice și sanitare.

Valoarea totală a bugetului cererii de finanțare este de 2.395.366,62 lei inclusiv TVA, integral eligibilă.

Contribuția UAT Municipiul Călărași la finanțarea proiectului este de 2% din cheltuielile eligibile, respectiv 47.907,33 lei inclusiv TVA.

“Proiectul cu titlul “Modernizarea, reabilitarea și echiparea Liceului Danubius, Călărași” este propus pentru finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4-Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4. Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 4.5. Creșterea calității infrastructurii educaționale relevante pentru piața forței de muncă. Proiectul își propune să contribuie la asigurarea accesului la un proces educațional de calitate și la un mediu cât mai bun pentru desfășurarea activității elevilor și cadrelor didactice”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *