Administrație

Lucrări de asfaltare la Drumul Județean 211D

Lucrările de asfaltare a Drumului Județean 211D, sector de drum cuprins între DN21 Ștefan Vodă – Libertatea – DN3B Dichiseni, demarate de Consiliul Județean (CJ) Călărași,  sunt în grafic.

Am făcut o evaluare a unor drumuri județene din cadrul Consiliului Județean  și am constatat că în 2017 aveam 170 de kilometri de drumuri de pământ și aproape 200 de kilometri de drumuri cu piatră. Am depus mai multe proiecte atât pe Programul Operațional Regional, cât și pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Printre aceste proiecte, se află și acest drum județean, DJ 211. Acesta este un drum de aproape 7 milioane de euro. Acesta a fost finanțat și se află în execuție. Va fi un plus pentru legătura dintre DN 21 și A2, și pentru locuitorii localităților Roseți, Modelu, Tonea”, a declarat, într-un clip video publicat pe o rețea de socializare, fostul director al Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ, actual administrator public al municipiului Călărași, Eduard Grama.

Pe noi ne interesează dezvoltarea județului, care înseamnă investiții. Investițiile nu vin fără o bună infrastructură, iar ceea ce facem noi aici sunt lucrări de infrastructură. Sperăm ca județul Călărași să fie mai atractiv pentru investitorii străini și români”, a precizat vicepreședintele instituției călărășene, Mihăiță Beștea.

Toate drumurile pe care Consiliul Județean le-a reabilitat au un feedback foarte bun din partea populației. Nu trebuie să uităm că județul Călărași este unul preponderent agrar, iar aceste drumuri le facilitează tuturor investitorilor și oamenilor din zonă transportul, pentru că avem cereale și trebuie să le  transportăm pe drumuri normale, practicabile”,a  menționat vicepreședintele CJ, Ion Samoilă.

Suntem lângă fermieri, suntem lângă cetățenii județului. Modernizăm infrastructura județului Călărași”, a subliniat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Potrivit directorului Direcției Tehnice a CJ, Cosmin Geană, lungimea drumului este de peste 24 de kilometri. Constructorul trebuie să finalizeze lucrările în 36 de luni, însă se estimează că drumul județean va fi realizat înainte de termen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *