Sănătate

Construirea noului corp al Spitalului Județean demarează în a doua jumătate a lunii aprilie

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările pentru construirea noului corp al instituției medicale vor demara în a doua jumătate a lunii aprilie 2021.

“Începând de săptămânile trecute, a început organizarea de șantier în vederea construirii noului corp de spital, care, potrivit estimărilor, va începe  în a doua jumătate a lunii aprilie. Corpul nou de spital va aduce un standard în plus, față de ceea ce avem, la momentul acesta, pe zona de sănătate”, a subliniat Bogdan Mihai.

Vă reamintim că prin proiectul Companiei Naționale de Investiții (CNI) se va asigura modernizarea și eficientizarea în ansamblu a Spitalului Județean, în conformitate cu cerințele europene. Noul corp de clădire va comunica cu corpurile de clădire deja existente ale spitalului și va prelua funcționalitatea actuală a trei corpuri existente. Vor exista spații dedicate pentru secțiile de imagistică (CT și RMN), Neurologie, Psihiatrie, Geriatrie, Oncologie, Pediatrie, Obstetrică-Gincologie, Chirurgie plastică, Neonatologie, însumând 230 de paturi.

CNI a anunțat, în luna august 2020, că investiția are o valoare de 86,2 milioane de lei și o durată de realizare de 40 de luni, din care 4 sunt dedicate activității de proiectare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *