Administrație Educație

Măsuri întreprinse de Primăria Călărași pentru redeschiderea școlilor în condiții optime

Primăria Municipiului Călărași a stabilit o serie de măsuri care vor fi întreprinse, cu cheltuieli din bugetul local, în vederea redeschiderii în condiții optime a anului școlar pentru anii terminali, pe data de 2 iunie.

1.200 de dispersoare pentru dezinfectanți sunt montate în școlile din municipiul Călărași

Luni, 4 mai, a început montarea celor 200 de dispersoare (achiziționate de Primăria Municpiului Călărași pentru scările de bloc în cadrul unui contract de achiziție publică ce a avut termene mari de livrare a restului de produse, luându-se decizia renunțării la montarea în scările de bloc, aceasta fiind doar o recomandare) în școlile și liceele din municipiul Călărași. Sunt montate câte două dispersoare la fiecare intrare și alte două în exteriorul fiecărei băi. Totodată, funcție de necesități, se va achiziționa și dezinfectant.

Achiziția măștilor de protecție și a termometrelor

Pentru realizarea unui triaj de către asistenții școlari, acolo unde e nevoie, vor fi achiziționate termometre. Mai mult, vor fi achiziționate și măști de protecție pentru profesori și elevi, cel puțin pentru perioada examenelor naționale.

Achiziția de dezinfectant pentru sălile de examen

În vederea desfășurării examenelor naționale, primăria va achiziționa, pentru fiecare sală de examen (Evaluare Națională și Bacalaureat), câte un recipient cu dezinfectant.

Dezinfecția în interiorul școlilor

La finele lunii mai, va fi realizată o dezinfecție cu soluții agreate de Ministerul Sănătății în toate școlile și liceele din municipiul Călărași

Igienizarea tuturor spațiilor exterioare

Înainte de redeschiderea anului școlar, se vor lua măsuri de igienizare a tuturor spațiilor exterioare școlilor (curți, alei, trotuare etc), prin spălat cu detergent a acestor suprafețe.

“În toată această perioadă vom ține legătura în permanență cu managerii unităților școlare și cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași în vederea asigurării tuturor necesităților. Contăm pe fiecare manager în a lua cele mai bune măsuri de igienă și dezinfecție în școală, asigurându-i de suportul administrației publice locale. Planul de măsuri va fi actualizat, funcție de necesitățile fiecărei școli. Menționăm faptul că, în următoarea perioadă vom realiza achiziția a 65 de tablete necesare elevilor anilor terminali pentru pregătirea examenelor naționale. 31 de elevi de clasa a VIII-a și 34 elevi de clasa a XII-a din municipiul Călărași nu dispun de astfel de mijloace informatice”, transmite Primăria Călărași, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *