Politică

Mesajul senatoarei Roxana Pațurcă, de Ziua egalității de șanse între femei și bărbați

„România sărbătorește astăzi, 8 Mai, ca în fiecare an, Ziua egalității de șanse între femei și bărbați. Ca femeie, ca membru al Parlamentului României, doresc să atrag atenția asupra unui singur aspect și o fac în speranța că mulți dintre cei care se prefac a nu înțelege, vor înțelege: este vorba de dorința ca femeile să aibă ȘANSE EGALE cu bărbații. Vorbim de șansa de a avea, de exemplu, același salariu cu bărbații la muncă egală. Deși suntem în 2020, încă mai vorbim despre diferențe salariale de acest fel. Pare absurd, dar nu este.

Studiile arată că în Uniunea Europeană există o diferență salarială între femei și bărbați de 17%. Nimic nu justifică această situație, mai ales în cazul unui efort egal depus atât de femei, cât și de bărbați la locul de muncă.

Aceleași studii ne arată că 33% dintre femeile din Uniunea Europeană au fost supuse violențelor de orice natură, fizică sau sexuală. Astfel de situații trebuie să înceteze, iar Ziua egalității de șanse între femei și bărbați vine să ne amintească mereu că încă avem multe de făcut până când noi toți, ca membri ai societății contemporane, vom putea scăpa de mentalități și comportamente din trecut.
Un imens respect tuturor femeilor care luptă pentru egalitatea de șanse, cu aceeași abnegație și cu același curaj ca întotdeauna, încercând să schimbe în bine societatea!

Respect tuturor bărbaților care au înțeles că egalitatea de șanse între femei și bărbați este imperios necesară dezvoltării normale a oricărei națiuni!”

Senator Roxana Natalia-Pațurcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *