Administrație Eveniment Social

„Moş Nicolae vine la copiii cuminţi care nu au ghetuţe”, acţiune umanitară organizată de Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Călăraşi va organiza, şi în acest an, acţiunea umanitară „Moş Nicolae vine la copiii cuminţi care nu au ghetuţe”.

Evenimentul a ajuns la a şaptea ediţie, iar potrivit declaraţiilor managerului Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie (CJCC) Călăraşi, Georgiana Teodorescu, 60 de copii care provin din familii cu o situaţie materială modestă vor primi haine şi încălţăminte de la consilierii judeţeni, executivul Consiliului Judeţean şi angajaţii direcţiilor subordonate acestei instituţii.

Manifestarea se va desfăşura în foaierul CJCC Călăraşi, în data de 6 decembrie 2023, începând cu ora 10:00.

După ce evenimentul se va încheia, copiii vor merge la Cinematograful 2D-3D Călăraşi, unde vor viziona un film tematic de Crăciun.

Proiectul a ajuns în al şaptelea an, de când se desfăşoară. A început cu câţiva copilaşi, a tot crescut, pentru că s-au alăturat din ce în ce mai mulţi Moşi Nicolae, la acest proiect. Copiii au fost selectaţi de domnii primari. I-am contactat telefonic primarii din 53 de localităţi. Excepţie au făcut municipiile. I-am rugat să ne identifice câte un copil, am acceptat şi doi copii, acolo unde sunt gemeni sau fraţi cu vârste apropiate. La acest moment, avem 59 de copii din 52 de localităţi, mai aşteptăm încă un copil dintr-o localitate. Copiii au fost deja împărţiţi către instituţiile subordinate, către direcţiile din Consiliul Judeţean, către domnii şi doamnele consilieri judeţeni care şi-au exprimat opţiunea de a participa la acest eveniment. Ce facem noi pentru aceşti copii? Îi îmbrăcăm, efectiv, de la piele şi îi pregătim pentru iarnă, începând de la lenjerie intimă, bluziţe, trening, pijamale, haină groasă, cizmuliţe, bocăncei şi aşa mai departe. Copiii au fost selectaţi, de către domnii primari, pe următoarele considerente: în primul rând, să aibă nevoie de acest ajutor, dar în al doilea rând, aceşti copii să se remarce prin ceva: ori că sunt foarte serioşi la şcoală, ori cu o situaţie bună la învăţătură, ori că au excelat pe o ramură sportivă sau pe un domeniu cultural, deoarece copii care au nevoie sunt foarte mulţi, nu putem să îi acoperim pe toţi şi, ca să nu existe probleme în localităţi, am zis să avem, totuşi, un criteriu bine determinat. Au fost şi câteva localităţi unde domnii primari nu ne-au transmis copiii, nu au dorit dumnealor, asta este, dar, pentru că nu am vrut să facem diferenţe, în localităţile respective am gsiăt nişte copii, chiar dacă domnii primari nu ne-au ajutat, astfel încât să acoperim toate localităţile. În data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, la ora 10:00, îi aşteptăm pe toţi moşii cu cadourile pentru copii. Îi vom aştepta şi pe copii, care vor fi însoţiţi de domnii primari sau de altcineva din localitate şi le vom face această surpriză frumoasă, pe care aţi văzut-o şi v-aţi obişnuit cu ea şi sunt sigură că v-a şi plăcut, de aceea aţi dat curs, şi în anul curent, acestui program. După ce vor primi de la moş darurile, îi vom duce la cinematograf să vadă un film de Crăciun. O să primească şi un sandwich, şi un suc, iar astfel le facem ziua mai frumoasă, de Moş Nicolae”, a subliniat managerul CJCC Călăraşi, GeorgianaTeodorescu, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, derulată la data de 28 noiembrie 2023.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *