Politică

Negocieri pentru marea împărțeală politică a funcțiilor la prefecturi și deconcentrate

În perioada 2-3 decembrie a.c., la nivelul partidelor din noua coaliție de guvernare, au loc negocieri în vederea repartizării funcțiilor către prefecturi și serviciile publice deconcentrate, potrivit deputatului PSD Călărași, Dumitru Coarnă.

“Săptămâna trecută, am votat Guvernul. Este un Guvern majoritar, cu 70% pondere în plen. Astăzi (n.r. 2 decembrie), mâine (n.r. 3 decembrie), se discută despre funcțiile subsecvente. Să vedem cum vor fi repartizate în teritoriu. Vorbim despre prefectură și celelalte instituții deconcentrate din teritoriu, cu respectarea legalității, pentru că vrem să respectăm legea, nu vrem să fim un altfel de USR sau un altfel de partid care vrea la guvernare în disprețul legii. Noi chiar vrem și o să facem lucrul acesta: o să respectăm legea. Președintele partidului, Vasile Iliuță, este la negocieri, astăzi (n.r. 2 decembrie), la PSD București”, a declarat parlamentarul, în cadrul conferinței de presă a Organizației Județene a PSD Călărași, desfășurată în data de 2 decembrie 2021.

Vă reamintim că PSD Călărași a desemnat două persoane care ar urma să ocupe funcții de secretari de stat, în cadrul unor ministere: directorul ADR Sud Muntenia, Liviu-Gabriel Mușat și fostul deputat pesedist, Sorin Vrăjitoru.  Propunerea PSD pentru funcția de prefect este actualul vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ), Mihăiță Beștea.

Nu știm ce funcții se vor oferi, pentru că pe data de 2 decembrie suntem chemați la ședința regională, unde fiecare județ, în funcție de meritele politice și de oamenii competenți pe care poate să îi propună, va prezenta propunerile pentru a putea fi numite aceste persoane pe funcții. Ni s-a spus clar: dacă nu are priceperea necesară pentru o funcție, nu venim să dăm locuri de muncă la București. Venim cu cei mai buni profesioniști din județ, cunoscuți, pentru a putea veni în guvernarea cu PNL. Voi face tot ce este posibil ca din rândurile PSD să îi propun pe cei tineri din organizație pentru funcțiile de directori de agenții, de vicepreședinți sau membri în consiliile de administrație. Exact cum avem ministerele, avem și funcțiile deconcentrate în județ”, preciza liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, în data de 25 noiembrie a.c., într-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *