Cultură

Noaptea bibliotecilor: statui vivante, muzică, povești, expoziții, cafea și tehnologie

Biblioteca “Alexandru Odobescu” din Călărași a organizat, în data de 1 octombrie 2021, “Noaptea bibliotecilor”. Obiectivul principal al evenimentului a fost atragerea unui număr cât mai mare de utilizatori în instituție, dar și crearea unei legături între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră interactivă, prietenească și plină de surprize plăcute.

Iubitori ai culturii, cu mic, cu mare, au pășit într-un decor feeric! Vizitatorii au fost întâmpinați cu bomboane de ciocolată și statui vivante. Fiecare etaj al clădirii era parcă desprins din basme. În povestea nocturnă, își făceau simțite prezența surprize muzicale, expoziții de carte, dar și o mireasmă plăcută de cafea.

Evenimentul a debutat cu un minunat concert al cvartetului Arpeggione, susținut pe esplanada bibliotecii.

Creatorii și iubitorii de poezie și proză s-au reunit în cadrul unui cenaclu literar.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Muzicii, călărășenilor le-au fost prezentate o expoziție de instrumente muzicale, printre care enumerăm mandolina, chitara, acordeonul și vioara, dar și o multitudine de momente artistice.

Într-un alt colț al bibliotecii, copiii s-au distrat prin jocuri, picturi pe față și au pătruns în lumea poveștilor.

Cei prezenți la manifestări au avut parte de lectură cu aromă de cafea.

Utilizatorii au fost fascinați de tehnologia modernă a laboratorului inteligent, aceștia realizând diverse sculpturi cu ajutorul imprimantelor 3D.

Participanții nu au plecat cu mâna goală de la “Noaptea bibliotecilor”. Aceștia au primit în dar cărți și semne de carte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *