Cultură

Noaptea Muzeelor, la Călărași

Muzeul Municipal Călărași organizează, în data de 12 iunie a.c., Noaptea Muzeelor. Evenimentul va debuta la ora 18:00.

În intervalul 18:00-21:00, la Muzeul Municipal, participanții vor putea vizita expoziția realizată de Muzeul Național Cotroceni, „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești” și vor putea vedea obiecte noi care au fost integrate în expoziția de bază. De la ora 20:00, Ovidiu Tănase, un călărășean student la medicină, care este pasionat de folclor, în special de instrumente de suflat tradiționale (fluier, caval, cimpoi), le va împărtăși celor prezenți din cunoștințele sale. Programul evenimentului va continua, între orele 21:00 și 23:00, cu vizitarea Centrului Cultural Poșta Veche, o clădire de patrimoniu a cărui poveste își împletește istoria cu povestea Primăriei Vechi.

Chiar dacă Poșta Veche a fost construită cu destinația de casă de locuit, închirierea ei către Oficiul de poștă în anul 1913 a făcut ca activitățile desfășurate în aceasta să o înscrie în rândul clădirilor publice. Amândouă sunt în amintirile și fotografiile multor generații de perechi călărășene care au spus „DA” în fața ofițerului de stare civilă și amândouă au devenit, în ultima perioadă, locuri pentru petrecerea timpului liber în mod plăcut și creativ.

Partenerii acestui eveniment sunt: Asociația Liderii Mileniului Trei Călărași, Asociația Volna Călărași; Consiliul Județean al Elevilor Călărași; 3 Smoked Olives Festival, Atelierul de pe Insulă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *