Educație

O călărășeancă vrea să înființeze un centru de cursuri acreditate pentru tineri. Proiectul acesteia are nevoie de voturi

Călărășeanca Georgiana Dragomir își dorește să înființeze un centru regional de educație-dezvoltare antreprenorială și civică pentru a veni în sprijinul tinerilor, dar și mediului de afaceri local, prin atragerea celorlalte șase județe din regiunea Sud Muntenia. Pentru acest lucru, are nevoie de sprijinul vostru. Mai exact, trebuie să vizitați site-ul Consiliului Județean Călărași, www.calarasi.ro, să accesați link-ul https://www.calarasi.ro/index.php/formular-pentru-depunerea-proiectelor-din-cadrul-procesului-de-bugetare-participativa-la-nivelul-judetului-calarasi?fbclid=IwAR0Zu9Cl-tASqaxVFBRtl4GmwVrzDpjkI1k2COuKZpnKBTcfnudEjcMwvxw și să votați proiectul, dacă îl considerați eficient.

“În calitate de inițiatoare a proiectului „Împreună pentru un viitor mai bun-educația e șansa ta! ”, afișat pe site-ul Consiliului Județean Călărași, la secțiunea bugetare participativă, prin intermediul publicației dumneavoastră, aș dori să transmit călărășenilor câteva precizări cu privire la această inițiativă.
Sunt călărășeancă, cu studii finalizate în Constanța și în București, cu locul de muncă în București- în prezent, în domeniul juridic-educațional, însă, mulți dintre dumneavoastră mă cunosc urmare a activității mele din mass-media locală.
Am familia în Călărași și amintiri profunde, plăcute din orașul natal, prin urmare am salutat inițiativa Consiliului Județean Călărași de a lansa prima ediție a proiectelor în cadrul bugetării participative.
Bugetarea participativă este o formă de exercitare a democrației, de implicare civică, utilizată cu succes în țările dezvoltate, iar oamenii care depun proiecte nu reprezintă, în mod obligatoriu, formațiunea vreunui partid politic. În țările dezvoltate, datorită educației corespunzătoare, oamenii își cunosc drepturile și obligațiile și știu că se pot exprima pentru binele comunității lor. Mi-aș dori ca acest lucru să fie aplicat și în Călărași, dar și în țara noastră.
Este un drept constituțional să știm ce se întâmplă în județul nostru, să cunoaștem cum se alocă banii, ce finalitate au proiectele pentru dezvoltarea acestuia.
Prin urmare, alături de celelalte instrumente socio-juridice care fac referire la transparența decizională, bugetarea participativă vine în sprijinul nostru, al tuturor-mai exact, ne consultăm, propunem, apoi votăm un procent din bugetul județului către un proiect pe care îl considerăm necesar.
Din acest motiv, bugetarea partcipativă se numește politica PUBLICĂ, o strategie de dezvoltare și de aplicare care, iată, ar trebui să existe întotdeauana, cu precădere în situație de criză-cum este cea pe care o trăim în prezent, generată de pandemia COVID-19.
Propunerea mea vizează „reanimarea” Centrului de Afaceri Călărași. Stimați călărășeni, eu consider că într-o țară în care NU există educație, nu există NIMIC!
Așadar, propun înfiintarea unui centru de cursuri acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări care să vină în mod concret în sprijinul tinerilor, absolvenților- cursuri care să conecteze toate județele din regiunea Sud Muntenia, să-i ajute în încadrarea pe piața muncii, să nu mai fie nevoiți să se orienteze către județele limitrofe pentru studii și locuri de muncă, ceea ce generează cheltuieli suplimentare.
Centrul să fie un punct central între forța de muncă și oamenii de afaceri din regiunea Sud Muntenia, care îi pot forma de pe băncile școlii, apoi îi pot integra în cadrul firmelor lor.
Ce ar câștiga Călărașiul prin acest centru? Ar câștiga viață, dinamică, prin frecventarea tinerilor și a oamenilor de afaceri din regiunea Sud Muntenia, ar câștiga tineri pregătiți în domenii vaste, adaptate pe piața muncii, ar câștiga cetățeni informați, acreditați în antreprenoriat, politici publice, în drepturile omului, în activități care nu le generează doar un venit, ci și o viziune pe termen lung, o perspectivă!
Dacă rezonați cu propunerea mea, vizitați site-ului Consiliului Județean Călărași, www.calarasi.ro, citiți descrierea proiectului pe scurt publicată în partea dreaptă a acestei platforme, la secțiunea-transparență decizională, apoi votați propunerea mea printr-un click în subsolul paginii!
Ca și dumneavoastră, îmi doresc ce e mai bun pentru comunitatea din care fac parte”
, transmite Georgiana Mihaela Dragomir, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *