Consiliul Județean (CJ) Călărași a anunțat, astăzi, 28 aprilie a.c., că reprezentantul în România al Fundației Kinderen In Nood (Olanda), Zoltan Szilagyi, a fost prezent la Călărași. Fundația a donat proteze mamare, peruci, bandane, eșarfe și accesorii pacientelelor bolnave de cancer, cărucioare, cadre de mers și aparate de fizioterapie copiilor cu dizabilități și suma de 2.000 de euro pentru achiziționarea de măști CPAP, necesare cadrelor medicale.
“Colaborarea cu Spitalul Județean Călărași și cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași a început in urma cu doi ani, prin reprezentantul fundației olandeze în judetul nostru, Nicoleta Lazăr, și de atunci au fost îmbunătățite condițiile de cazare, confort și siguranță oferite pacienților internați, dar și copiilor instituționalizați”, se arată pe pagina de Facebook a CJ Călărași.
Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, a declarat următoarele, pe o rețea de socializare, după întâlnirea cu reprezentatul în România al Fundației Kinderen In Nood (Olanda), Zoltan Szilagyi:
“Spitalul este ca un oraș. Trăiește, se frământă, evoluează. Pentru ca o asemenea entitate să evolueze este important să reușim să strângem în jurul nostru oamenii care, sub diferite forme, pot ajuta. Astăzi (n.r. 28 aprilie a.c.), cu ajutorul doamnei sociolog Nicoleta Lazăr, am avut o întâlnire cu reprezentatul în România al Fundației Kinderen In Nood (Olanda), domnul Zoltan Szilagyi. Dincolo de discuția purtată pe nevoile reale ale spitalului, nevoi care nu întotdeauna pot fi acoperite de finanțările de la bugetul de stat, am deschis și calea unor parteneriate cu spitale din străinătate. În timp, am sesizat reacții din partea unor persoane, puține ce e drept, care cumva consideră că zona privată sau cea a ONG-urilor nu trebuie să se implice în dotarea sau finanțarea unor spitale de stat. Pe acești oameni îi rog să își păstreze părerile pentru ei. Nu le cere nimeni să se implice. Dar pot să le cer să stea deoparte și să ne spună dacă atunci când vor avea nevoie de servicii medicale îi vor mai interesa cumva cine a plătit pentru patul de spital pe care sunt așezați. Sau doar se vor așeza și vor aștepta ca cineva să vină, să îi vindece și să îi trateze într-un mod decent. În toată lumea, spitalele de stat sunt susținute prin evenimente caritabile, finanțări sau donații. Optica mea este să schimb atât condițiile, cât și modul în care sunt tratați pacienții. Orice altceva reprezintă doar simple vorbe”.