Actualitate

Percheziții la Călărași/ Șapte persoane, arestate pentru trafic de minori și proxenetism

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T. Călărași, au efectuat 7 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism. Șapte persoane au fost arestate preventiv.

La data de 6 februarie a.c., polițiștii au efectuat 7 percheziții domiciliare, pe raza județelor Călărași, Ilfov și a municipiului București, la locuințele unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, având ca obiect, traficarea și exploatarea sexuală, prin recrutare, transportare, primire și determinare prin inducere în eroare la practicarea prostituției.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada iunie 2019 – până în prezent, cei în cauză ar fi racolat mai multe tinere, majore și minore, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Călărași și a comunelor adiacente, obținând astfel bani.

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 63 de ani au fost reținute pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentate magistraților, care au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Totodată, față de o a opta persoană s-a dispus de către procuror măsura controlului judiciar pentru săvârșirea infracțiunilor de inițiere și constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Foto: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *