Educație

Peste trei sute de elevi din județ au absentat de la prima probă a Evaluării Naționale

Absolvenții clasei a VIII-a din județul Călărași au susținut luni, 15 iunie a.c., prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, la proba scrisă de Limba și literatura română au fost prezenți 2.092 candidați, iar 321 nu s-au prezentat la examen.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, în data de 15 iunie a.c., la ora 15.00.

Următoarea probă, cea la Matematică, va avea loc miercuri, 17 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

foto: www.digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *