Camera Deputaților a respins OUG care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor pentru copii de la 150 lei la 300 lei.
PNL a dublat recent alocațiile pentru copii (februarie 2019), în ciuda opoziției PSD-ALDE care pe atunci ne spuneau că pentru ei copiii nu reprezintă o prioritate. De fapt, ultimele trei majorări de alocații (2008,2015,2019) au fost inițiativa PNL. În plus, începând cu 1 Ianuarie 2020, alocațiile sunt indexate cu rata inflației tot datorită Partidului Național Liberal. Liberalii au cerut PSD-ului să nu mai blocheze impozitarea pensiilor speciale, urmând ca astfel să fie găsite fondurile necesare pentru majorarea substanțială a alocațiilor. Parlamentari PSD precum Florin Iordache sunt inițiatorii tuturor proiectelor de lege privind pensiile speciale și cei care le-au introdus.
Românii știu că în ultimii 30 de ani, cea mai mare inflație a fost în timpul guvernelor PSD, fie că acestea au fost conduse de Văcăroiu, de Ponta, de Grindeanu, Tudose sau Dăncilă. Proiectele PSD nu au niciodată un studiu de impact, nu au prezentată sursa de finanțare, sunt pur și simplu intenții politice care nu au nicio legătură cu guvernarea.
În ceea ce privește decizia CCR privind data desfășurării alegerilor locale putem spune că, doar Guvernul este cel care decide data alegerilor, deoarece el este și cel care organizează alegerile. CCR a constatat faptul că PSD nu știe să legifereze, confirmând practic ceea ce PNL a susținut în spațiul public de mai multă vreme. Decizia CCR referitoare la prelungirea mandatelor aleșilor locali, care poate fi făcută doar prin lege, arată că nu există o altă cale decât ca PSD să accepte în Parlament un astfel de proiect al PNL, care va ține cont de stabilirea datei alegerilor. De vreme ce PSD a acceptat ordonanța de urgență, înseamnă că nu există motive pentru a se împotrivi unui proiect de lege, astfel încât administrația locală să nu se afle într-o incertitudine juridică.
”Mandatele aleșilor locali NU au expirat la acest moment, întrucât alegerile din 2016 au fost organizate în 5 iunie, iar preluarea mandatelor s-a realizat o săptămână sau două mai târziu. Codul Administrativ conține o normă de continuitate în exercitarea mandatului, dincolo de durata mandatului, atât pentru consiliile locale și județene, cât și pentru primari, până la preluarea mandatului de către cei noi aleși. Astfel, primarii, consilierii locali și cei județeni, își păstrează atribuțiile, în condițiile legii, până la data când un nou primar sau un nou consiliu local sau județean depune jurământul și se constituie legal”, precizează președintele PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.
O altă chestiune importantă este rata șomajului în luna aprilie ce demontează propaganda PSD.
Rata şomajului a crescut în aprilie la 4,8%, atingând nivelul maxim din septembrie 2017 – când România era guvernată de către PSD. Această evoluție a fost cauzată de pandemia COVID – 19 și de implementarea măsurilor pentru contracararea crizei sanitare. Guvernul PNL s-a luptat să ia cele mai bune măsuri pentru angajați și angajatori și s-a dovedit că deciziile luate au fost prompte, eficiente și corecte, i-au ajutat pe cei aflați în dificultate, au susținut economia și locurile de muncă, România fiind mai puțin afectată decât multe alte țări din Europa și din lume. De asemenea, la finalul lunii mai, plățile pentru șomaj tehnic în luna martie au fost în valoare de peste 300 milioane lei și au fost depuse în jur de 70.000 de cereri pentru 500.000 de angajați. Pentru luna aprilie, au fost depuse peste 124.000 de cereri pentru peste 1 milion de angajați.
După plata șomajului tehnic pentru sute de mii de angajați cu contractele de muncă suspendate temporar, acum Executivul trece la faza a doua, cu un nou set de măsuri active care vizează atât păstrarea a cât mai multor locuri de muncă existente, cât și crearea altora noi pentru cei aflați în căutare de joburi.
Guvernul plătește o parte din salariile celor întorși la lucru, dar vine și cu măsuri pentru stimularea angajărilor, astfel plătește jumătate din salariu în cuantum de maximum 2500 de lei lunar pe un an – pentru tinerii între 16 și 29 de ani, persoanele în vârstă de peste 50 de ani, dar și pentru românii reîntorși acasă după ce și-au pierdut joburile în străinătate.
Creșterea pensiilor de la 1 septembrie este certă!
Pensiile vor crește cu siguranță de la 1 septembrie 2020. Va fi o majorare și acest lucru este cu atât mai important de reținut cu cât această creștere se va întâmpla în vremea crizei economice majore provocată de pandemie în toată lumea, nu doar în România. La finalul lunii iunie vom cunoaște procentul cu care acestea vor fi majorate.
Al doilea lucru foarte important: creșterea pensiilor ce va fi pusă în practică de guvernul PNL de la 1 septembrie va fi una reală, adevărată, sustenabilă și nu una iluzorie, nu un cadou otrăvit așa cum a făcut tot timpul PSD, adică bani pe hârtie.
Guvernul PNL nu-i minte și nu-i păcălește pe pensionari așa cum au făcut-o cu nesimțire guvernele PSD, care au promis marea cu sarea, dar în realitate puterea de cumpărare a pensionarilor a rămas una modestă.
Creșterea pensiilor de la 1 septembrie va fi la cel mai mare procent posibil, astfel încât să se poată plăti ținând cont de starea bugetului și a economiei în prezent și în viitor. Nu vrem să facem ca PSD, care le-a luat înapoi banii pensionarilor prin inflație, prin creșterea prețurilor exact la acele categorii de produse de care au nevoie pensionarii.
”O creștere de pensii adevărată trebuie să țină cont de realități. Decizia va fi luată cu maxim de responsabilitate pentru pensionari și pentru viitorul țării. Trebuie să fim foarte atenți să avem grijă de pensionari, să le creștem pensiile fără să îi mințim ca pesediștii și să păstrăm stabilitatea financiară și economică a României. Cel mai mare pericol pentru pensii și veniturile pensionarilor sunt politicile populiste și mincinoase ale PSD care au sfârșit totdeauna prin a lovi în nivelul de trai al celor mai în vârstă, în puterea de cumpărare”, menționează președintele PNL Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.