Administrație Politică

PNL: Ne dorim un dialog permanent cu călărășenii care ne-au acordat votul de încredere pe 27 septembrie

Joi, 26 noiembrie, Consiliul Județean Călărași s-a întrunit în prima ședință ordinară a actualului mandat.

Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal vor face, începând cu acest mandat, comunicări cu privire la fiecare ședință la care vor participa, în care vor informa călărășenii cu privire la poziția grupului PNL vizavi de principalele proiecte de hotărâre propuse spre dezbatere. Ne dorim un dialog permanent cu călărășenii care ne-au acordat votul de încredere pe 27 septembrie.

Pe ordinea de zi a ședinței din data de 26 noiembrie s-au aflat 21 de proiecte de hotărâre.

Unul dintre proiecte a vizat rectificarea bugetului județului, iar consilierii PNL au susținut amendamentul cu privire la acordarea sumei de 300.000 de lei pentru Spitalul Municipal Oltenița, pentru rezolvarea problemelor generate de managementul prost susținut de fosta administrație PSD a municipiului, în gestionarea crizei Covid. În același timp, facem precizarea că odată cu rectificarea bugetului aprobată, s-au alocat 450.000 de lei pentru clubul de fotbal, în timp ce angajații Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului  nu și-au primit salariile pe luna octombrie. Reamintim călărășenilor, că în campania electorală ce a precedat alegerile locale, actuala conducere a Consiliului Județean Călărași a promis că se vor rezolva, până la sfârșitul anului, toate problemele legate de finanțarea cheltuielilor de personal ale Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului. Cu această ocazie, anunțăm faptul că Guvernul Orban va rezolva, în mod responsabil, această situație, prin virarea de sume necesare acoperirii cheltuielilor cu salariile.

În ceea ce privește proiectul de hotărâre cu privire la creșterea cuantumului burselor școlare pentru elevii Școlii speciale nr. 1 Călărași, de la 200 de lei la 250 de lei lunar, consilierii județeni PNL au susținut majorarea acestora la 400 de lei lunar, lucru neacceptat de consilierii PSD care au votat împotrivă. Drept urmare, bursele au rămas la același cuantum de 200 de lei. Liberalii din Consiliul județean își iau angajamentul să susțină în continuare creșterea la 400 de lei lunar pentru bursele elevilor Școlii speciale nr. 1.

Consilierii județeni liberali au respins, prin vot, în ședința din 26 noiembrie, schimbarea organigramelor Centrului Cultural județean și a aparatului de specialitate al Consiliului Județean Călărași. În ceea ce privește Centrul Cultural Județean, grupul PNL din Consiliul Județean Călărași a considerat neoportună propunerea managerului, fiind în contradicție cu strategiile de mărire de personal pe care le-a avut în ultimii ani același manager. Cu privire la organigrama aparatului de specialitate al Consiliului Județean, propunerea de creare de posturi de marinar sau bucătar nu a fost considerată oportună de consilierii județeni PNL.

PNL Călărași

Material publicat la comanda PNL Călărași
Executat de Șerban Elena Georgiana PFA
CUI Mandatar 11200025

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *