Actualitate

Polițiștii, la datorie în minivacanța de Rusalii

Aproximativ 700 de polițiști sunt la datorie pentru ca cetățenii să se bucure în liniște și siguranță de minivacanță de Rusalii.

În perioada 05 – 08 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea faptelor ilegale prin asigurarea unei prezențe suplimentare a efectivelor de ordine publică.

600 de polițiști, sprijiniți de aproximativ 80 de polițiști locali, continuă să acționeze integrat în teren, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pe toată durata minivacanței pentru siguranța cetățenilor.

De asemenea, peste 100 de polițiști rutieri vor monitoriza traficul rutier în vederea fluidizării circulației și a prevenirii evenimentelor rutiere. Vor utiliza zilnic, 7 aparate radar, pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care nu respectă regimul legal de viteză.

Reamintim tuturor cetățenilor să respecte indicațiile polițiștilor aflați în teren, să adopte un comportament responsabil și o conduită preventivă.

Concentrați-vă în permanență asupra traficului! Purtați întotdeauna centura de siguranță și adaptați în permanență viteza de rulare la condițiile de drum.

Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice ori dacă vă simțiți obosiți!

Totodată, vă recomandăm ca în cazul în care plecați de la domiciliu să asigurați corespunzător ușile și ferestrele și să nu lăsați în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracții” pentru hoți.

În caz de nevoie, apelați întotdeauna cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgență – 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *