Actualitate

Premierul Ciucă a efectuat o vizită de lucru în judeţul Călăraşi

Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a efectuat, astăzi, 15 martie a.c., o vizită de lucru în judeţul Călăraşi. Acesta s-a întâlnit cu antreprenori din domeniul agricol şi cel industrial.

În jurul orei 16:30, prim-ministrul a fost prezent la ferma Enigmar Agro SRL, din comuna Alexandru Odobescu, acolo unde a purtat discuţii cu agricultorii despre modul în care îi ajută fondurile europene şi programele pe care Guvernul şi-a asumat că le va finanţa. După aceea, oficialul s-a deplasat în municipiul nostru, pentru a vizita societatea Gimart Import Export SRL şi pentru a dialoga cu reprezentanţii societăţii cu privire la modul în care Guvernul României poate oferi sprijin acestei companii. La sediul Gimart, Ciucă a susţinut şi declaraţii de presă, vizavi de vizita sa de lucru din judeţ.

Redăm declaraţiile premierului:

“Am efectuat o vizită în județul Călărași. Am ales să merg la un producător agricol și la un producător industrial. (…) La ferma pe care am vizitat-o în localitatea Alexandru Odobescu, am putut să stau de vorbă cu fermierii și lucrătorii de la fermă, pentru că am dorit să vedem, la fața locului, modul în care se folosesc banii europeni, modul în care se derulează programele pe care Guvernul și-a asumat să le finanțeze în sprijinul fermierilor și, desigur, să aflăm direct de la oameni problemele cu care se confruntă. Ceea ce mi-a rămas în minte, după discuția pe care am avut-o, este faptul că agricultura românească, modernizarea, eficientizarea agriculturii românești, s-au făcut și se fac în continuare cu atragerea de fonduri europene, cu investiții, cu agricultură pe suprafețe mari şi, un aspect care a venit din partea fermierilor este faptul că și-au dat seama cât de importantă este asocierea și realizarea culturilor pe suprafețe mari. Desigur, asocierea le asigură și altă reprezentare și alt mod de finanțare și posibilitatea de a negocia, de pe altă poziție, tot ceea ce înseamnă relații comerciale.

În această seară, la compania Gimart, am putut să văd, la fața locului, o realitate: că ‘omul sfințește locul’. Aici, o afacere de familie a început în urmă cu 30 de ani. Anul acesta se împlinesc 30 de ani. Vă doresc ani mulți înainte, cu aceeași putere de muncă și cu rezultate pe măsura nivelului dumneavoastră de ambiție. Cu un număr de angajați nu foarte mare, discutăm de până în 100 de oameni angajați, se produc echipamente și utilaje de dimensiuni foarte mari pentru tot ceea ce înseamnă nave atât de fluviu, cât și oceanice, de mare capacitate. Sunt echipamente mari de punte, pe care le-am văzut în producție, de la liniile cu strunguri care au peste 50 de ani vechime. Sigur, a recunoscut, din punct de vedere al eficienței, că opt strunguri vechi sunt acoperite, într-o zi de producție, de un strung cu comandă numerică astăzi și de aceea am putut să facem acest traseu de la componenta veche, oarecum, la această hală modernă, unde, practic, se finalizează produsele companiei dumnealor. Este un exemplu de voință, este un exemplu de ambiție, pe care atât conducerea companiei, cât și oamenii care lucrează în această companie îl exprimă cu foarte mare satisfacție şi este un exemplu în care se demonstrează că, atunci când se dorește ceva, se poate realiza. Am vrut să văd o firmă cu capital românesc, am vrut să văd o companie cu capital românesc și putem să concluzionăm că, atunci când se vrea și atunci când românii vor să facă ceva, reușesc. Chiar întrebam înainte cât se livrează în țară și cât se livrează la export. Toată producția merge la export. Este o companie independentă, cu un capital de lucru propriu și cu proiecte proprii, cu linii de proiecție a afacerii pe viitor, de asemenea, foarte ambițioase. Nu pot decât să vă mulțumesc pentru ceea ce faceţi, să vă mulțumesc pentru că apare acolo, undeva, ‘produs în România’ și nu sunt lucruri deloc simple şi să vă doresc putere de muncă în continuare.”

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a fost însoţit, în cadrul vizitei sale de lucru, de către preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Călăraşi, Ciprian Pandea, deputatul liberal Emil Dumitru, prefectul judeţului, Valentin Barbu şi liderul Organizaţiei Municipale a PNL, Alin Bogdan Drăgulin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *