Administrație

Primăria Călărași dă startul campaniei “Verde în oraș”. Două mii de arbori vor fi plantați

Primăria municipiului Călărași va desfășura, în perioada 14 martie-15 aprilie a.c., campania ”Verde în oraș”. Acțiunea își propune plantarea a 2.000 de puieți în parcuri, pe spații verzi și aliniamente stradale din municipiul Călărași și este derulată în colaborare cu Direcția Silvică și Inspectoratul Școlar Județean.

„Modernizarea și extinderea spațiilor verzi pentru îmbunătățirea calității vieții urbane, deci implicit a calității aerului pe care îl respirăm, sunt obiective asumate ale municipalității călărășene, iar acțiunile în vederea atingerii acestor obiective se concretizează în atragerea de fonduri europene pe această linie (modernizarea spațiilor verzi de pe strada București, revitalizarea zonei centrale prin extinderea spațiilor verzi, revitalizarea zonelor verzi adiacente lacului decantor din zona de sud a orașului), în investițiile din parcuri, dar și în refacerea fondului vegetal prin plantări de arbori în fiecare toamnă și primăvară. Pentru primăvara anului 2020, ne-am propus să derulăm cea mai amplă campanie de plantare arbori a ultimilor ani, alături și împreună cu dumneavoastră, călărășenii”, transmite Primăria Călărași.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Călărași, se vor planta salcâmi, stejari roșii, catalpa, cer, plopi albi, iar prima acțiune de plantare este programată pentru sâmbătă, 14 martie, în Parcul Constructorului, unde vor fi plantați 200 de salcâmi.

“Vom planta arbori în special în zonele în care au fost tăiați copaci în ultimele luni (din cauza pericolului pe care aceștia îl prezentau pentru integritatea persoanelor sau a bunurilor sau a implementării unor proiecte de modernizare trotuare)-strada Mușețelului, Parc Dendrologic, Parc Aurora etc., însă și în zone unde există spațiu verde suficient. Ne bazăm și pe sprijinul călărășenilor care ne pot indica zone unde se pretează a fi plantați arbori și care pot, totodată să îngrijească puieții ce vor fi plantați. Numai împreună cu dumneavoastră, călărășenii, vom face ‘Verde în oraș’”, mai precizează Primăria municipiului Călărași, în comunicatul de presă remis redacției noastre.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *