Politică

Pro România Călărași a suspendat acțiunile de precampanie electorală

Pro România Călărași a suspendat acțiunile de precampanie electorală, din pricina pandemiei de coronavirus. Coordonatorul județean al partidului, Răzvan Meseșeanu, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că sănătatea nu are adeziune politică.

“Sănătatea nu are adeziune politică. Acesta este un lucru pe care ar trebui să îl știe toți actorii politici. Pentru a nu exista niciun dubiu în legătură cu intențiile noastre, vă anunț că începând de astăzi (n.r. 13 martie a.c.) nu mai realizăm niciun fel de activitate politică de precampanie. Suspendăm toate activitățile de precampanie electorală”, a declarat Răzvan Meseșeanu.

Tot Meseșeanu i-a invitat pe toți liderii politici din Călărași la aceeași masă, pentru a pune pe primul plan sănătatea și interesul cetățenilor.

“Lansez o invitație pentru omologii noștri de la PNL, PSD, USR, PMP: să ne așezăm la aceeași masă și să vedem cum putem ajuta, cum putem sprijini, ce anume să sprijinim. Ce ar fi dacă toate partidele, prin liderii lor, prin membrii lor, prin vectorii lor de imagine, s-ar implica, ar pune mână de la mână, că unii chiar au de unde, din buzunarele proprii, și ar achiziționa niște materiale de necesitate igienică, ar încerca să inventarieze niște zone vulnerabile, niște persoane vulnerabile și ar împărți aceste materiale de strictă necesitate? Poate lucrurile acestea par extrem de simple sau poate enervante pentru unii. Nu fac decât să apelez la buna intenție a celorlalți colegi de pe scena politică, să încercăm să ne așezăm la masă, să inventariem, cu sprijinul clar al autorităților, zonele vulnerabile, să vedem unde sunt cetățenii aflați în nevoie, cam câte nevoi ar fi, de ce manieră sunt aceste nevoi. Să meargă factorii decisivi, un asistent medical, o persoană care are cunoștințe mult mai vaste în acest domeniu și să facă această împărțire cât de cât judicioasă la cei care au nevoie de săpun, dezinfectant, măști, mănuși. Nu este de joacă. Să punem cu toții pe primul plan chiar interesul public. Să lăsăm orgoliile, certurile, calculele politice. Pe noi, cei de la Pro România, ne interesează chiar amânarea alegerilor locale. Prevenția este cea care poate salva tot ceea ce trebuie salvat: prietenii noștri, adversarii noștri, familia noastră, toți cei dragi, vecinii și așa mai departe. Dacă noi o să mergem pe vechea zicală sau vechea cutumă românească ‘lasă, că mie nu mi se poate întâmpla’, atunci s-ar putea să avem regrete, dar vor fi târzii. Apelul meu căre liderii politici este să își manifeste posibilitatea de a convinge oamenii, colegii, membrii, vecinii să înțeleagă acest moment prin care trecem și să îi îndemne la a respecta ceea ce se spune pe toate canalele mass-media, să respecte reglile de igienă în primul rând”, a conchis liderul Pro România Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *