Actualitate

Proiectil exploziv, descoperit în comuna Șoldanu

Un bărbat din comuna Şoldanu a descoperit un proiectil exploziv de calibru 120 mm (muniţie rămasă neexplodată), în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie. Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a intervenit prompt şi a înlăturat pericolul.
În data de 09.10.2020, ora 10:22, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Şoldanu, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 120 mm (aceasta reprezentând muniţie din timpul celei de-a doua conflagraţii mondiale).
Respectivul element de muniţie rămasă neexplodată a fost descoperit de către un cetăţean, în timp ce efectua lucrări în propria gospodărie. Conştientizând pericolul, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.
Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu promptitudine cu o autospecială pirotehnică şi au ridicat elementul de muniţie rămasă neexplodată, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *