Actualitate

Protest anti-Covid. Jandarmii și polițiștii, măsuri de ordine și siguranță publică

Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași și Inspectoratul de Poliție Județean, cu sprijinul efectivelor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța și al efectivelor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași, vor asigura măsurile de ordine publică, în data de 3 aprilie 2021, la protestul împotriva ,,nerespectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, organizat în municipiul Călărași.

Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică atunci când au loc manifestații la care participă un număr mare de persoane, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, reamintim faptul că, la nivelul municipiului Călărași, există anumite restricții de deplasare.

Pentru sănătatea lor și a celor din jur, jandarmii călărășeni recomandă participanților: să poarte mască de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura; să respecte măsurile de igienizare a mâinilor; să mențină distanța fizică de minimum un metru.

Totodată, aceștia recomandă persoanelor care vor participa la adunarea publică să manifeste înțelegere față de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură, să se delimiteze de grupurile care au un comportament ostil și să anunțe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *