Actualitate

Recomandări ale polițiștilor privind prevenirea răspândirii COVID-19

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Călărași, polițiștii desfășoară periodic acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Pentru a reduce creștrea numărului de infectări la nivelul județului Călărași, polițiștii recomandă cetățenilor:

  • Să evite zonele aglomerate unde sunt expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
  • Să ferească minorii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare copii.
  • Să limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
  • Să evitate atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
  • În cazul în care sunt totuși nevoiți să atingă aceste suprafețe, să se protejeze folosind șervețele de unică folosință.
  • Să păstreze o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlnesc. În cazul în care se află în transportul în comun să încerce să NU stea față în față cu alte persoane.
  • Să se asigure, după folosirea transportului în comun, că și-au igienizat mâinile înainte de a-și atinge fața, nasul sau gura.
  • Să folosească, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul le permite, să folosească intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
  • În zonele urbane, pentru distanțe mici, se recomandă folosirea modalităților alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.
  • Să evite deplasările în țările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19). Date actualizate în timp real despre țările vizate pot fi obținute accesând link-ul ( http://www.cnscbt.ro ), respectiv Lista regiunilor și localităților din zona roșie și zona galbenă cu transmitere a COVID-19”.

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *