Politică

Relația dintre Grama și Dulce, „o căsnicie în care te mai cerți”

În ultima vreme, în spațiul public se zvonește că actualul director al S.C. Ecoaqua S.A. Călărași, Eduard Grama, ar pleca de la această instituție și că și-ar dori să candideze, la alegerile locale din 2024, pentru funcția de primar al municipiului Călărași. Acesta infirmă “rumorile”, susținând că nu ia în calcul o asemenea funcție și că va rămâne director general al operatorului de apă-canal.

“Nu iau în calcul o candidatură la Primăria Municipiului Călărași. Eu sunt director general la Ecoaqua, rămân director la Ecoaqua, pentru că au fost discuții în sensul acesta, că voi pleca de la Ecoaqua. Am o susținere puternică, din partea președintelui Consiliului Județean, rămân director general la Ecoaqua și vom continua aceste investiții, pentru că prioritatea pentru noi este ca investițiile să fie dominante la nivelul municipiului și județului Călărași”, a spus Grama, la data de 16 martie a.c., în cadrul unei conferințe de presă a PSD.

Vasile Iliuță: “Îl susținem, în continuare, pe Marius Dulce (n.r. la alegerile locale din 2024)”

Întrebat dacă îl mai susține, în 2024, la alegeri, pe actualul primar (Marius Dulce), președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a răspuns afirmativ: “Îl susținem, în continuare (n.r. pe Marius Dulce). Am avut cu domnul Dulce o discuție, în care am reglementat, să spunem, micile lucruri care nu funcționau, le-am stabilit, fiecare și-a făcut foaia de parcurs și în continuare vom merge la Primăria Municipiului Călărași cu Marius Dulce.”

După ce primarul Călărașiului a afirmat, într-o conferință de presă, luna trecută, că nu a fost de acord cu majorarea tarifului la apă și s-a abținut de la vot în Adunarea Generală a Acționarilor Ecoaqua, au intervenit niște neînțelegeri în sânul Organizației Județene a PSD, însă liderul formațiunii politice spune că acestea s-au clarificat.

“Au fost câteva discuții pe care le-am gestionat eu. A fost abținerea pe care domnia sa (n.r. Marius Dulce) a dat-o la un vot în consiliul de administrație. Lucrurile s-au clarificat. Urmează să le clarific și în conferința viitoare, pentru că voi veni cu Marius Dulce, în fața dumneavoastră și o să vă dea explicațiile pe care domnia sa le are pentru abținerea votului care s-a întâmplat. De acolo a fost și această discuție cu Marius, l-am întrebat de ce s-a abținut și de ce a luat decizia de unul singur. Nu m-a consultat pe mine, atât timp cât eram președintele organizației județene. Trebuia să mă consulte pe mine, dacă avea o nemulțumire și împreună trebuia să o gestionăm”, a precizat Iliuță.

Eduard Grama: “Suntem destul de maturi ca să putem să trecem peste anumite diferende care apar inevitabil”

Eduard Grama a asociat relația dintre el și Marius Dulce cu o căsnicie, în care uneori te mai și cerți. Acum, fiind vorba între noi, neînțelegerile între aceștia au intervenit de mai mult timp, ele nu sunt recente: “Știți cum e, ca într-o căsnicie. Câteodată, te mai cerți, dar suntem destul de maturi ca să putem să trecem peste anumite diferende care apar inevitabil. Avem o relație profesională bună, discutăm profesional problemele operator-Primăria Călărași și găsim soluții. În cazul în care nu găsim o soluție, mergem și discutăm cu președintele”.

Tot Grama a menționat că e prea devreme să discute despre o posibilă candidatură. Să ne aducem aminte că, pe vremea când era administrator public al Primăriei Călărași, acesta a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că ia în calcul o candidatură, la alegerile anticipate, pentru o funcție de parlamentar, dar și pentru președinția Consiliului Județean Călărași, în 2024, “dacă acțiunile la nivelul actualului președinte al Consiliului Județean Călărași se vor intensifica cu mai multe plângeri penale”. În prezent, Grama afirmă, despre acest lucru, că “a fost o discuție în primul mandat al președintelui”.

“Va fi în echipa de consilieri județeni. Dacă își dorește la Parlament, are loc”

Vasile Iliuță a subliniat, în cadrul conferinței de presă, că directorul general al Ecoaqua va fi în echipa de consilieri județeni, iar dacă își va dori o funcție în Parlament, va avea toată susținerea: “Va fi în echipa de consilieri județeni. Da, va candida pentru Consiliul Județean. Dacă își dorește la Parlament și dacă vrea să lase Ecoaqua, domnia sa poate. Are loc și la Parlament. Pentru valoarea profesională și politică pe care o are Grama, astăzi, la Călărași, poate să candideze și la parlamentare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *