Administrație

Reţea de canalizare şi staţie de epurare, în comuna Nana. Contractul de finanţare, semnat

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, a semnat, în data de 19 septembrie a.c., la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), contractul de finanţare al proiectului privind înfiinţarea reţelei de canalizare şi a unei staţii de epurare. Investiţia va fi finanţată prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” şi are o valoare de 13,619,602.92 de lei.

La data menţionată anterior, ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a semnat, în total, 49 de contracte de finanţare cu edili din 31 de judeţe.

”Este necesar ca toți cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a celor 49 de noi contracte de finanțare.

Contractele, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri.

Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *