Sănătate

RMN-ul Spitalului Județean Călărași va fi repus în funcțiune în două săptămâni

Managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Bogdan Mihai, estimează că RMN-ul va fi repus în funcțiune în două săptămâni.

“În maxim două săptămâni,  vom repune RMN-ul în funcțiune. Am luat legătura cu cei care se ocupă de mentenanță și o să rezolvăm problema în două săptămâni. Suntem în discuții cu ei. Acest lucru presupune costuri de aproximativ 200.000 de lei. O să facem o analiză, o să vedem ce a generat această situație. Este și o cercetare aproape în derulare la IPJ Călărași, concomitent cu cea internă. Dacă este din vina cuiva, atunci ne vom îndrepta, logic, pentru recuperarea prejudiciului. Sunt 1.500 de litri de heliu care urmează să fie înlocuiți. Aici este discuția, cine va suporta costurile și cum”, a precizat sursa citată, într-o conferință de presă.

Vă reamintim că în data de 28 februarie a.c., la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” a avut loc o avarie a instalației aparatului RMN, mai exact, o scurgere de heliu. Nu au fost victime sau alte pagube materiale.

1 comentariu

  1. tititino spune:

    Cum de „s-a scurs” heliul ala exact cand se deschidea un centru RMN privat si cu plata?
    Si cum de exact sefa de la radiologie lucreaza la firma privata respectiva?
    Cam multe similitudini!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *