Politică

Roxana Pațurcă, despre decizia CCR pe Legea bugetului: Niciun Guvern, de acum încolo, nu va mai trece prin Parlament pentru a dezbate bugetul

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, în data de 12 februarie a.c., contestația PSD privind procedura de adoptare a Legii bugetului de stat și Legii bugetului asigurărilor sociale prin angajarea răspunderii Guvernului. Președintele executiv al PSD Călărași, Roxana Natalia Pațurcă ne-a declarat, cu privire la acest aspect, că, de acum încolo, niciun Guvern nu va mai trece prin Parlament pentru a dezbate bugetul.

“Am observat ceva la anumiți colegi politicieni- când ne convine o decizie a CCR, aplauze furtunoase; atunci când ne este contrară intereselor politice, judecătorii CCR sunt cei mai criticați. Mă refer aici la colegii din toate formațiunile politice, nu la un anumit spectru politic. Opinia mea este că, dacă este o decizie a CCR, atunci este o decizie luată în spiritul legii fundamentale în stat și nu avem ce comenta. Fac doar o singură precizare – această decizie va face ca niciun guvern, de acum încolo, liberal, social-democrat sau de orice altă culoare politică, să nu mai treacă prin Parlament pentru a dezbate bugetul. Toți își vor asuma răspunderea și asta va ține loc de orice dezbatere, amendament sau vot pentru sau împotrivă. Convine sau nu, acesta este precedentul care a deschis calea pentru acest gen de comportament politic. Rolul Parlamentului s-a diminuat considerabil în ceea ce privește bugetul de stat și al asigurărilor sociale. Și, ca premier, de ce m-aș mai prezenta în Parlament dacă CCR tocmai s-a pronunțat că asumarea răspunderii este perfect constituțională?”, a precizat senatoarea PSD, Roxana Pațurcă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *