Eveniment

S-a strigat catalogul, după un deceniu, la Liceul Danubius Călărași

S-a strigat catalogul din nou, după un deceniu, pentru promoția 2007-2011 a Liceului Danubius” Călărași. În data de 21 august 2021, la reuniunea de 10 ani, absolvenții clasei a XII-a C, profilul filologie-jurnalism, au răspuns “prezent” la strigarea catalogului. Vizibil emoționați, atât aceștia, cât și profesorii s-au întors în trecut și au depănat amintiri.

Fiecare absolvent a povestit despre parcursul său în cei 10 ani de la finalizarea studiilor liceale. Foștii elevi au mulțumit, în mod deosebit, cadrelor didactice care i-au pregătit în anii de liceu, dar și dascălii prezenți la manifestare au susținut discursuri. De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost susținut un moment de reculegere în memoria regretaților profesori ai instituției de învățământ, Sorin Danciu și Gabriela Vasile.

Bun venit la întâlnirea de 10 ani a generației 2007-2011, clasa de filologie a XII-a C. În clasa a IX-a, mi-ați făcut cadou un album foto, în care ați scris așa: Daniela Verman și cei 26 de pitici’. Mă bucur tare mult, astăzi, că piticii mei năzdrăvani s-au întors în Liceul Danubius. Mă bucur enorm să vă văd! Să revezi generațiile care au terminat liceul este unul dintre cele mai importante momente din viața unui profesor. Voi completa albumul cu fotografiile de la această reuniune și o să îl mai vizionăm peste 20 de ani. La sfârșitul liceului, mi-ați oferit o cupă, în care mi-ați scris: ‘Viața este o succesiune de momente. A-l trăi pe fiecare înseamnă a reuși’. Când mi-ați dat această cupă, m-am simțit ca la Champions League, pentru că am fost și am reușit să vă fiu alături în unii dintre cei mai frumoși ani ai vieții voastre, și anume adolescența. Mă bucur că astăzi (n.r. 21 august a.c.) ați venit să retrăiți încă o amintire în Liceul Danubius. Vă mulțumesc pentru fiecare moment pe care l-am retrăit alături de voi! Sper să veniți și la întâlnirea de 20 de ani, a declarat diriginta clasei a XII-a C din generația 2007-2011, prof. Daniela Verman.

Am răspuns cu plăcere invitației voastre. Este prima întâlnire pe care o am cu foști elevi, întâlnire organizată după 10 ani, așa că este un moment deosebit și pentru mine. Am vorbit cu doamna dirigintă, înainte de începerea festivității, și spuneam că, deși am avut generații care au absolvit, niciuna dintre ele nu a organizat întâlnire. Așa că sunteți primii. Mă bucur să vă văd pe fiecare în parte, cu regretul că nu sunt absolut toți prezenți aici, cu acceptul că așa este societatea românească din prezent, mulți dintre noi sunt plecați, asta e realitatea crudă, dar tehnologia ne permite să ținem contactul. Cu unii dintre voi m-am întâlnit mai des, prin natura activității voastre. Au fost patru ani cei mai frumoși din perioada vieții voastre. Perioada liceului coincide cu adolescența și este cea mai frumoasă perioadă din viața omului. Acum sunteți niște adulți în perioada înfloritoare a maturității omului, a afirmat prof. Anișoara Ștefănescu.

Dragii mei, voi ați făcut parte din cea mai bună clasă pe care am avut-o în centrul de jurnalism. Cu voi am început istoria centrului de jurnalism. Unii au rămas în viața mea și la ora actuală, și ne întâlnim, și vorbim. Mă bucur să vă revăd și sper să ne întâlnim și peste alți 10 ani, a precizat prof. Loredana Fulga.

De la întâlnirea cu foștii colegi și dascăli nu au lipsit tortul, șampania, florile și îmbrățișările.

Redăm, în continuare, câteva dintre mesajele celor care s-au simțit, pentru încă o zi, liceeni:

Pentru mine, reuniunea de 10 ani a fost incredibilă! Nu am cuvinte să spun cât de mult m-am bucurat să fiu parte a acestei întâlniri. A fost o zi foarte emoționantă și specială. Să fiu din nou  cu colegii mei, doamna dirigintă și profesoarele noastre, a fost cu adevărat minunat. Ne-am îmbrățișat, am râs, am povestit și ne-am reconectat. Îi voi fi mereu recunoscătoare doamnei diriginte Verman Daniela pentru inițiativa și dorința de a ne întâlni din nou. Împreună am creat amintiri pe care nu le vom uita niciodată. Cred că generația noastră a fost și este un exemplu, iar eu îmi doresc ca fiecare generație din Liceul Danubius să aibă parte de ceea ce am experimentat noi în acea zi. (Roxana Biro)

„După 10 ani, privind chipurile colegilor, profesorilor, m-am adunat pe mine, m-am regăsit pe mine. M-a emoționat revederea! Fără aceste întâlniri, uităm cum am fost, uităm cine suntem.” (Iuliana Mihai)

O revedere plină de emoții, dor și recunoștință. Mândră pentru tot ce am trăit împreună, pentru oamenii dragi ce ne-au format și ajutat să ajungem ceea ce suntem astăzi, pentru un colectiv de oameni minunați alături de care am rememorat amintiri ce ne vor urma pe tot parcursul vieții.” (Adina Tănase)

Sursa foto: Dănuț Tudorache

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comentariu

  1. […] albumul fotoCitește un articol scris de Georgiana Șerban – absolventă a promoției 2011 și jurnalistă consacrată în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *