Cultură

Salonul Anual de Artă, încărcat de o cromatică vie

Muzeul Dunării de Jos din Călărași vă invită, sâmbătă, 6 noiembrie 2021, ora 12:00, la vernisajul online al expoziției „Salonul Anual de Artă”, ediția 2021.

Expoziția este organizată la sediul din strada Progresului, nr. 4, iar vernisajul va putea fi urmărit pe contul de Facebook al muzeului.

„O simeză încărcată de o cromatică vie, așezată întotdeauna în tehnici variate, simboluri recurente ori impresii transpuse în compoziții care să exprime apartenența la o anumită școală sau direcție artistică, regăsim în cadrul „Salonului anual de artă 2021”, care se desfășoară la Muzeul Dunării de Jos din Călărași, instituție receptivă la tendințele contemporane, manifestate în zona vizualului. După „Saloanele Bărăganului‟, expoziție impresionantă prin calitatea lucrărilor și prin numărul participanților, suntem acum în fața altui eveniment anual, desfășurat pe mai multe registre conceptuale, care rămân angrenate într-un parcurs experimental al discursului modernist, ceea ce face ca expoziția și arta să fie mai aproape de privitor și de sentimentele acestuia. Diversitatea vocabularului expresiv de forme și idei transpuse cu un potențial de exprimare interesant și provocator în ceea ce privește imaginația și interpretarea realității, fac o trimitere directă spre spații culturale, spre modele aparținând unei lumi reale sau trecute prin filtrul unor stilizări plastice, care mai de care mai spiritualizate”, a precizat criticul de artă, Ana Amelia Dincă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *