Actualitate

Sancțiuni de 15 mii de lei, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Pe parcursul zilei de ieri, 17 martie a.c., echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, jandarmi și polițiști locali, au acționat pentru verificarea modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost organizate 26 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 87 de obiective/locații de interes și au fost legitimate 2.902 persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat modul în care sunt respectate măsurile de izolare/carantinare, documentele justificative necesare deplasărilor de la domiciliu sau locuință în intervalul orar 22:00-05:00, precum și portul măștii de protecție de către toate persoanele în spațiile publice închise/deschise.

Pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități, în contextul epidemiologic actual, echipele de control au aplicat 81 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei.

Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost verificate 575 de mijloace de transport, 136 dintre acestea fiind destinate transportului public în comun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pe raza întregului județ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *