Actualitate

Amenzi de aproximativ 14.000 de lei, aplicate de polițiști

La data de 22 iunie a.c., a fost organizată și executată o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au efectuat 5 filtre, au constatat 2 infracțiuni, au legitimat 221 de persoane, au verificat 123 de autovehicule și 6 societăți comerciale.

Au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.910 lei.

Totodată, ca măsură complementară pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut 2 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, jandarmi și polițiști de frontieră.

Exemple

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au depistat pe DN 3 A, în comuna Dragalina, județul Călărași, un bărbat în vârstă de 48 de ani, sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool în aerul expirat.

În seara zilei de 22 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe raza comunei Independența, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 50 de ani. La testarea cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,96 mg/l alcool în aerul expirat.

Cei în cauză a fost conduși la spital, unde le-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celor doi bărbați, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *