Șase elevi jandarmi aflați în stagiu de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Călărași au marcat astăzi, 28 mai, a.c., un moment de referință pentru cariera lor militară, depunerea jurământului militar.
Festivitatea depunerii jurământului militar s-a desfășurat la sediul IJJ Călărași, într-un cadru restrâns, impus de condițiile referitoare la distanțarea socială, în prezența comenzii unității, a cadrelor militare precum și a domnului Ion Stan, subprefect al județului Călărași.
Pe rând, fiecare elev și a rostit numele, iar apoi au rostit, în fața Drapelului de Luptă al unității, legământul sacru faţă de ţară “…. jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
După oficierea ceremonialului religios de către preotul militar, inspectorul șef, colonel Ionel Marcu, a transmis tinerilor elevi un scurt mesaj:
”Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare militar. Reprezintă un sentiment de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi față de comunitate și față de țară. Vă doresc succes, răbdare și perseverență în profesia militară pe care v-ați ales-o iar la finalul studiilor vă așteptăm să întăriți rândurile jandarmilor călărășeni”.
Cei șase elevi ai Școlilor Militare de Subofiţeri Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni și ”Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, execută un stagiu de practică cu durata de 11 săptămâni la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călărași. Elevii jandarmi aflați în practică au fost admiși în urma sesiunii de examene din luna ianuarie 2020, când peste 60 de tineri călărășeni și-au încercat șansele pentru o carieră profesională în Jandarmeria Română. În perioada 18 mai – 31 iulie, elevii vor desfășura misiuni specifice în cadrul structurilor de ordine şi siguranţă publică și pază şi protecţie instituţională, însoţiţi şi îndrumaţi tot timpul de tutori-jandarmi cu experienţă în activitatea profesională, care îi vor ajuta să-şi aprofundeze cunoştinţele teoretice prevăzute în actele normative și aplicarea lor în situaţiile concrete întâlnite în teren.