Administrație

Şcoli călărăşene, dotate cu echipamente digitale şi mobilier modern prin PNRR

Primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, vine cu o veste bună pentru elevi, profesori şi părinţi, pe o reţea de socializare. Proiectul „Dotare cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale ale unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe din municipiul Călăraşi”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost declarat eligibil de către Ministerul Educaţiei.

În valoare de 23,917 milioane lei (inclusiv TVA), proiectul vizează:

  • dotarea cu echipamente TIC a 19 laboratoare de informatică (11 pentru învăţământul gimnazial, 2 pentru învăţământul profesional şi tehnic şi 6 pentru învăţământul preşcolar) precum şi a 321 de săli de clasă;
  • dotarea cu mobilier şi materiale didactice a 312 săli de clasă precum şi a 12 laboratoare şcolare (altele decât informatică);
  • otarea cu mobilier şi materiale didactice şi echipamente TIC a 12 cabinete şcolare, 9 cabinete de asistenţă psihopedagogică şi 18 săli de sport precum şi a 4 ateliere de practică.
Bunurile ce vor fi achiziţionate, vor facilita aplicarea unor metode şi tehnici de predare moderne, creând premisele unui proces de predare – învăţare – evaluare accesibil şi favorabil incluziunii. Complementar, pe fiecare unitate în parte, au fost prevăzute, în analiza de nevoi, şi materiale didactice specifice. (software educaţional, seturi magnetice, microscop, alfabetare şi kituri, planşe şi hărţi educative). Beneficiari vor fi 9.528 de elevi, din 19 unităţi de învăţământ, 60 de copii din creşa municipiului, la care se adaugă 488 de elevi care frecventează cursurile Clubului Sportiv Şcolar Călăraşi. Termenul de finalizare a proiectului este 30 mai 2024″, notează edilul Călăraşiului, Marius Dulce, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *