Administrație

Se construiesc 30 de noi locuințe ANL pentru tineri specialiști

Președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, vicepreședinții Mihăiță Beștea și Ion Samoilă, directorul Direcției Tehnice a instituției, Cosmin Geană, primarul municipiului, Marius Dulce și administratorul public al Primăriei Călărași, Eduard Grama, au efectuat o vizită de lucru, în data de 14 iulie a.c., la șantierul în lucru al blocului ANL, destinat tinerilor specialiști din mai multe domenii de activitate.

Lucrările blocului ANL, situat pe strada Nicolae Titulescu din municipiul Călărași, sunt în plină desfășurare. Edificiul va cuprinde unități locative moderne, de care vor beneficia tineri specialiști din diferite domenii de activitate.

Fostul director al Direcției de Dezvoltare din cadrul CJ Călărași, actual administrator public al municipiului, Eduard Grama, este cel care a obținut finanțarea pentru construirea acestui bloc.

Împreună, am gândit ca medicilor, specialiștilor care vin la Călărași, pe lângă locurile de muncă, să le asigurăm și o locuință, să își poată întemeia o familie și să rămână alături de noi. Într-adevăr, la nivelul Călărașiului, în cei 30 de ani, a fost o deficiență exrem de mare de unități locative și, împreună cu dumneavoastră, am obținut această finanțare, un bloc care va avea 30 de unități locative și un lift”, a declarat Grama.

Directorul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Călărași, Cosmin Geană, a afirmat că blocul va cuprinde apartamente cu 2 și 3 camere, dar și garsoniere.

“Această fundație a fost abandonată din anii ‘80. Locația aparținea Drumurilor Județene. Am preluat această locație de la Drumurile Județene. A trebuit, pentru ANL, să predăm amplasamentul liber de sarcini, ceea ce a presupus spargerea acestei fundații, pentru că nu mai corespundea, din punct de vedere tehnic, pentru a o consolida și a ridica edificiul. Am eliberat terenul de sarcini, Eduard Grama s-a ocupat de obținerea finanțării de la ANL. Consiliului Județean îi revine sarcina de a racorda blocul la utilități și de a face amenajările exterioare”, a punctat Geană.

Potrivit lui Eduard Grama, valoarea devizului a fost de 7 milioane de lei, iar valoarea clădirii, în urma licitației, a fost de 6,2 milioane de lei, cu TVA. Contribuția Consiliului Județean se ridică la 480.000 de lei, fără TVA, conform spuselor lui Cosmin Geană.

Consiliul Județean va asigura racordarea la utilități și tot ce ține de amenajarea exterioară, inclusiv va crea locuri de parcare, după cum  a declarat liderul instituției publice, Vasile Iliuță.

Administratorul public al municipiului Călărași, Eduard Grama, a subliniat faptul că primăria va avea ca prioritate construirea locuințelor de tip ANL: “Tot prin ANL, împreună cu domnul primar, vom face toate diligențele pentru a obține finanțare, pentru că avem nevoie de locuințe și tinerii trebuie să se întoarcă în Călărași”.

Edilul Călărașiului, Marius Dulce, a menționat că primăria a semnat un contract cu ANL, pentru construirea de noi locuințe, finanțarea fiind de 1 miliard de lei vechi.

„Am semnat un nou contract cu ANL, care ne-a dat  o finanțare de 1 miliard. În două luni de zile, ne ducem cu devizele și toate facturile, pentru a ne deconta acești bani. După aceea, vor începe procedurile normale prin rectificare, care să ne dea mai mulți bani, pentru a putea termina aceste locuințe. Trebuie să ne predați acel amplasament, să ne puneți la dispoziție terenul pe care îl aveți în plus la Unitatea Militară și împreună să dezvoltăm aceste ANL-uri, așa cum am promis, pentru că echipa Iliuță-Dulce trebuie să aducă bunăstare, locuințe pentru specialiști, ca să putem dezvolta atât municipiul, cât și județul”, a spus Dulce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *