Actualitate

„Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, o campanie a polițiștilor

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei din cadrul Biroului Siguranță Școlară, în colaborare cu efective de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi Călărași, au organizat o activitate pentru prevenirea accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare.

Polițiștii au informat cetățenii despre importanța respectării regulilor de siguranță în incinta căilor ferate, a triajelor și în zonele adiacente ale acestora și le-au oferit informații destinate prevenirii accidentelor feroviare și a infracțiunilor de furt din buzunare, poșete sau genți.

Prin intermediul activității, polițiștii au dorit să atragă atenția cu privire la pericolele la care se expun tinerii atunci când, din dorința de senzațional, escaladează plafoanele trenurilor de marfă sau de călători, pentru a se fotografia. Din nefericire, tentația de a face un „selfie” pe tren aduce cu sine consecințe grave prin creșterea riscului de a suferi vătămări corporale grave prin electrocutare și chiar pierderea vieții.

În cadrul demersului preventiv, polițiștii au oferit călătorilor flyere realizate în cadrul campaniei.

Activitățile în cadrul Campaniei  „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți ” vor continua în zona stațiilor CFR de pe raza întregului județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *