Politică

Senator Nicușor Cionoiu: Reabilitarea Palatului Administrativ reprezintă o necesitate stringentă

Senatorul social-democrat, Nicușor Cionoiu, a făcut o interpelare adresată ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, Attila CSEKE, în legătură cu reabilitarea Palatului Administrativ Călărași.    

Iată interpelarea parlamentarului călărășean:

Stimate domnule Ministru,

Clădirea Reprezentativă pentru municipiul Călăraşi, cunoscută sub denumirea de Palat Administrativ, se află în momentul de față într-o stare ce nu face cinste statutului de monument arhitectural. În prezent clădirea este utilizată doar într-un procent de 35 % ca sediu al Instituției Prefectului, restul clădirii nefolosită fiind supusă unui grad rapid de degradare.

Consiliul Județean Călăraşi în calitate de administrator al clădirii, a formulat mai multe cereri de finanțare pentru reabilitarea clădirii şi transformarea acesteia in Centru Socio-Cultural, dar până în momentul de față nu s-a găsit o finalitate concretă. Subliniez faptul că dimensiunea şi gradul de intervenție necesar depăşesc posibilitățile de finanțare a autorității locale, Consiliul Județean Călăraşi făcând eforturi marii pentru împiedicarea degradării acesteia.

Reabilitarea clădirii și acordarea destinației de Centru Socio-Cultural reprezintă o necesitate stringentă atât pentru stoparea degradării acestui monument arhitectural reprezentativ cât și pentru crearea unui spațiu socio-cultural atât de necesar instituțiilor de cultură și cetățenilor județului Călăraşi.

Vă rog domnule Ministru să dispuneți măsurile necesare pentru analiza și rezolvarea cu prioritate a solicitărilor Consiliului Județean Călăraşi. Tergiversarea finanțării acestui important obiectiv putând avea consecințe ireparabile în ceea ce privește structura clădirii”.

 

   

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *