La data de 26 mai a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat activități informativ-preventive, la un număr de 24 de unități de învățământ, în cadrul Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității.
Tema întâlnirilor a fost siguranța în mediul online. Au fost prezentate în unitățile de învățământ aspecte legate de evoluția criminalității informatice, pornografia infantilă, moduri de operare, relația dintre autor și victimă, abordarea victimelor, profilul victimelor, profilul autorilor și factori care influențează victimizarea și consecințele acesteia.
O activitate cu caracter deosebit a fost desfășurată de polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Călărași la Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași, unde au participat 50 de elevi, iar feedbackul din partea elevilor și a cadrelor didactice a fost unul pozitiv.
“Activitatea susținută astăzi a avut un impact pozitiv asupra elevilor. În timpul pandemiei adolescenții au petrecut mult timp în mediul online și astfel au fost expuși într-o măsură mai mare pericolelor precum și conținuturilor necorespunzătoare. Astăzi polițiștii au reușit să creeze un mediu de suport, încredere și informare cu mult profesionalism”- Mariana Oprea, psiholog în cadrul Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași.
“Poliţiștii ne-au oferit informații utile despre codul penal, navigarea sigură pe internet, riscurile și vulnerabilitățile în mediul online. Prin limbajul apropiat de cel al adolescenților ne-au captat atenția și ne-au indus buna dispoziție într-un mod productiv”- S.D. elev clasa X-a F în cadrul Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași.
De asemenea, la data de 27 mai a.c, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului Siguranță Școlară, polițiilor municipale și orășenești, precum și din cadrul tuturor secțiilor de poliție rurală de pe raza județului au desfășurat activități informativ-preventive pe tema prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului și siguranță rutieră la un număr de 29 de unități de învățământ.
În cadrul activităților desfășurate s-a remarcat prezentarea autolaboratorului de educație rutieră efectuată de polițiști din cadrul Serviciului Rutier la Școala Gimnazială ”Iancu Rosetti” Roseți, fiind captată atenția elevilor și implicit atingerea obiectivelor propuse de ridicare a nivelului de educație rutieră.