Actualitate

Situația cazurilor Covid-19 în județul Călărași

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, la data de 15 octombrie, datele sunt următoarele:

– 540 persoane în carantină la domiciliu;
– 217 persoane în izolare la domiciliu;
– 102 persoane în izolare instituționalizată (internate);
– 1.127 persoane confirmate de la începutul epidemiei (30 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore), dintre care:
-256 cazuri active;
– 409 persoane au fost declarate vindecate;
– 44 de persoane au decedat.

Deces nr. 43: Femeie, 60 de ani, comorbidități (tumoră pulmonară stângă, diabet, obezitate) decedată la Spitalul Clinic de Urgență Sf Pantelimon;
Deces nr. 44: Femeie, 66 de ani, comorbidități (insuficiență cardiacă congestivă, hipertensiune arterială, fibrilație atrială cronică).

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

COMITETUL JUDEȚEAN PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ CĂLĂRAȘI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *