Actualitate

Situația epidemiologică privind infecția cu noul coronavirus la data de 18 mai

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență informează că la nivelul județului Călărași, situația epidemiologică privind infecția cu Coronavirus COVID-19, la data de 18 mai 2020, este următoarea:

– 111 persoane aflate în carantină instituționalizată;
– 11 persoane ieșite din carantină în ultimele 24 de ore;
– 263 persoane aflate în autoizolare la domiciliu,
– 3 persoane ieșite din autoizolare în ultimele 24 de ore.

În județ au fost confirmate 74 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 56 de persoane s-au vindecat și 3 persoane au decedat.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu, precum și asigurarea pazei locațiilor de carantinare.

“Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20”
, transmite Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *