Administrație

Strada Rahova, finalizată până la sfârşitul lunii august 2022

Primăria Municipiului Călărași efectuează lucrări de asfaltare pe strada Rahova. Edilul Marius Dulce ne-a declarat că, în prezent, se execută lucrări pe tronsonul cuprins între strada 13 Decembrie și strada Portului. Acesta a dat asigurări că modernizarea străzii va fi finalizată până la sfârșitul acestei luni. În data de 8 august a.c., a început turnarea stratului de egalizare pe ultimul tronson de aproximativ 700 de metri. Urmează aducerea la cotă a căminelor de pe carosabil, după care se va turna stratul final, respectiv cel de uzură.

“Și strada Rahova este o promisiune pe care am făcut-o în campania electorală. Lucrăm, este clar că respectăm termenele, pentru că luna aceasta, până la final, vom termina de asfaltat și strada Rahova. Astăzi, asfaltăm deja a doua parte și vorbesc despre stratul de egalizare, iar zilele următoare vom termina cu asfaltarea finală, respectiv stratul de uzură. În felul acesta, mai redăm cetățenilor încă o stradă din municipiul nostru. Lucrăm pe tronsonul de pe strada 13 Decembrie până la strada Portului și mai e o bucată de stradă care se închide, deoarece strada Rahova se blochează la un moment dat, dar deschiderea e pe strada Portului. (…) Vom crea sens unic, pentru că este o cerință a cetățenilor. Așadar, vom face tot o stradă cu sens unic, ca să putem fluidiza circulația pe aceste tronsoane. Așa cum avem străzile Grivița, Plevna cu sens unic, așa va fi și strada Rahova, tot cu sens unic”, a explicat primarul municipiului Călărași, Marius Dulce.

Strada Rahova este modernizată cu bani din bugetul local al Primăriei Călărași și are o lungime de aproximativ 1.850 de metri. Valoarea investiției este de peste 4,8 milioane de lei, însă din cauza creșterii prețurilor la asfalt, valoarea se va modifica, estimându-se că aceasta va ajunge la peste 5 milioane de lei.

“La momentul SF-ului, valoarea investiției era undeva la 4,8 milioane de lei. Acum, din cauza creșterii prețurilor care au fost la asfalt, cred că avem o ajustare de 20%, astfel că o să ajungem la suma de 5,2 milioane de lei”, a subliniat sursa citată.

Primarul Marius Dulce estimează că, în luna septembrie 2022, va debuta și modernizarea străzii Viitor.

“După ce vom termina cu aceste cheltuieli (n.r. cele legate de asfaltarea străzii Rahova), în viitor vom începe lucrările și pe strada Viitor. Să sperăm că vom avea o rectificare bugetară care ne va ajuta și care ne va permite să începem modernizarea și pe strada Viitor. Cred că undeva la jumătatea lunii septembrie ne vom apuca și de strada Viitor. Vrem să o pregătim pentru anul următor și fie gata până la jumătatea anului 2023, până în luna iulie sau luna august. Așa cum ne-am propus în campania electorală, în fiecare an vom face câte o stradă din municipiu”, a conchis Marius Dulce.

Asfaltarea străzilor este realizată cu angajați ai Serviciului Public Pavaje Spații Verzi din cadrul primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *