Sănătate

Începe etapa a doua de vaccinare anti-Covid

Instituția Prefectului-Județul Călărași informează că, începând de astăzi, 15 ianuarie 2021, debutează etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. De acum, pot fi efectuate programări ale vaccinării în platforma: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

Inițial, vor fi vaccinate persoanele cu grad ridicat de risc: vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.
În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități: prin call center unic: 021.4144425; prin call center pus la dispoziție de DSP Călărași: 021.4144442; prin intermediul oricărui alt medic de familie; prin structurile de asistență socială de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale (U.A.T).

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități: individual, prin intermediul platformei (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login); prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); prin call center 021.41.44.425 sau 021.4144442; prin intermediul medicilor de familie; prin structurile de asistență socială de la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale (U.A.T).

Persoanele care desfășoară activități esențiale vor fi programate de unitatea angajatoare.

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

Procesul de vaccinare va debuta la data de 18 ianuarie, iar centrele comunitare funcționale sunt următoarele:
1.Clădire pusă la dispoziție de ENEL Călărași;
2.Spitalul Județean de Urgență Călărași;
3.Sala de sport Școala Gimnazială Mircea Eliade – Oltenița;
4.Sală de sport – Lehliu-Gară.

De menționat este faptul că nu mai există arondare pe localități.

De astăzi, începând cu ora 15.00, se pot face înscrieri doar pentru centrul de la Spitalul Județean de Urgență Călărași, urmând ca de luni să se poată face programări pentru toate centrele.

Toate informațiile despre campania de vaccinare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *