Politică

Vasile liuță: “Am atacat ordinul prefectului”

PSD a susținut, în data de 6 august 2020, o conferință de presă prin intermediul căreia a prezentat, în mod oficial, candidații la funcțiile de primar al municipiului (Marius Dulce) și președinte al Consiliului Județean Călărași (Vasile Iliuță).  

Vasile Iliuță este sigur că PSD va fi câștigător la alegerile locale din 27 septembrie.

“Ne-am organizat și suntem pregătiți să intrăm în competiție, pe 27 septembrie. Avem candidați în fiecare localitate. Suntem pregătiți cu organizațiile ALDE, UNPR. În asociere cu ei am reușit să facem organizații puternice, să intrăm în competiție și vom câștiga alegerile din 27 septembrie. 25 de primari s-au alăturat echipei PSD. Suntem, astăzi, cu cei mai buni candidați pe organizații și noi vom arăta că facem administrație pentru oameni și vom câștiga tot ce înseamnă administrație municipală, cele trei orașe ale județului Călărași și cele 50 de localități, împreună cu sprijinul parlamentarilor și echipei de la Călărași. Cred că trebuie să le mulțumesc că au acceptat să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, să îmi pot  duce mai departe proiectele și să mai câștigăm multe proiecte. Am avut parte de sprijinul domnului ministru, la acea dată, Paul Stănescu, sprijin pe care l-a oferit județului Călărași și organizației PSD. La timpul respectiv, nu a ținut cont de culoarea politică, iar cele mai multe proiecte le-au primit primarii PNL de la acea dată. A zis că județul nostru merită să se dezvolte uniform și de aceea, în prezent, sunt în echipa PSD, pentru că principiul de dezvoltare unitar într-un județ a primat”, a declarat Iliuță.

“Consider că s-a făcut un abuz din partea prefectului și a subprefectului

Acesta a mai menționat că a atacat ordinul prefectului pentru că este ilegal:  “Am atacat ordinul prefectului. Dacă voi avea câștig de cauză, mă voi îndrepta și împotriva prefectului, pentru că la momentul acesta este un ordin ilegal. Consider că s-a făcut un abuz din partea prefectului și a subprefectului Dumitru. Nu aveau de ce să emită un ordin până la momentul acesta. Putea să existe un ordin, cu altă ocazie, dacă aveau dovada scrisă că m-am înscris în acest partid politic, așa cum se invocă în preambulul ordinului prefectului. Nu sunt membru PSD astăzi. Pot să devin membru PSD cu adeziune mâine, peste o lună, oricând. La momentul emiterii ordinului, nu eram membru PSD.”

“Aștept să mai facă greșeli și voi face plângere penală

De asemenea, Iliuță spune că Valentin Barbu, vicepreședintele Consiliului Județean, nu are voie să semneze orice document: “Valentin Barbu nu are voie să semneze dispoziții. Acolo unde sunt reprezentant legal, la proiecte europene, nu are cum să semneze, ci trebuie să amâne și să aștepte reîntoarcerea ordonatorului principal de credite. Sunt surprins de ce se întâmplă. Cum să suspenzi activitatea consilierilor președintelui Consiliului Județean? Eu nu sunt suspendat, sunt în concediu medical, iar domnia sa a semnat dispoziții de suspendare a consilierilor de la cabinetul președintelui. Este un abuz în funcție. Aștept să mai facă alte greșeli și voi face plângere penală pentru ceea ce a făcut domnia sa, întrucât competența lui este să țină în funcțiune Consiliul Județean, în  lipsa ordonatorului principal de credite. Tot ce va face,  va fi împotriva lui.”

“Avem 25 de primari și ne batem în cel puțin încă opt localități cu șanse reale de câștig”

Secretarul PSD Călărași, Ion Samoilă: “Suntem pregătiți de luptă, de război. Cred că în această competiție nu am mai intrat cu atât aplomb, cu așa dorință și cu atât de mulți candidați care se bat pentru câștig în fiecare localitate, de foarte mulți ani. Chiar dacă în 2012, organizația județeană a avut o relansare, în sensul că rezultatele de la acel moment ne-au situat, după redistribuire, la un procent de aproape 40%, vreau să vă aduc aminte că atunci am intrat în bătălia de dinaintea alegerilor locale cu 11 primari din 55, competitorul nostru având diferența de 43. Acum avem 25 de primari și, cu siguranță, din calculele mele, ne batem în cel puțin încă opt localități cu șanse reale de câștig. Ne-am întărit. Președintele Vasile Iliuță nu a venit de unul singur în organizația noastră, ci a venit și cu un număr de primari, astfel încât ne-a făcut să ne întărim. Avem toate șansele ca în 27 septembrie să câștigăm alegerile locale și, bineînțeles, majoritatea în Consiliul Județean.

În 27 septembrie vom câștiga la Călărași”

Marius Dulce, candidatul la Primăria Municipiului Călărași: “Organizația noastră este în creștere sigură, pentru că în 27 septembrie vom câștiga la Călărași. Municipiul Călărași, va fi, după 16 ani, un municipiu roșu. Vom câștiga, cu siguranță, pentru că ajunge cu această administrație PNL, care a demonstrat că banul public este doar al acesteia, este pușculița de casă a PNL. Nicio firmă călărășeană nu a avut acces la lucrări. În Călărași se derulează lucrări de peste 500 de miliarde și nicio firmă din Călărași nu lucrează. Nu se mai poate tolera această administrație la Călărași. Ne minte cu desene, cu filmulețe. Mai nou, acum nici nu a terminat bine un bulevard, care, dacă puneam ban lângă ban, 90 de miliarde, cât au costat 840 de metri liniari, puteam să  îl facem doar pavat din monede. Drept urmare, cred că cetățenii municipiului Călărași vor fi alături de noi și în 27 septembrie vom transforma Călărașiul în oraș roșu, câștigător, pentru că nu se mai poate.”

“Am pornit la o luptă și, din păcate, este una murdară”

Deputatul Cristian Sefer: „Avem niște candidați determinați. Îi avem pe Vasile Iliuță, actual și viitor președinte în Consiliul Județean și pe Marius Dulce, viitorul primar al Călărașiului. Avem candidați noi, tineri, determinați, care vor să facă politică. Zilele trecute am discutat cu ei, sunt amenințați. Prima oară sunt ademeniți cu mărul acela veninos, după care sunt călcați în picioare, amenințați, și nu doar ei, ci și familiile lor. Problema este că sunt foarte tineri, vor să intre în politică și nu este bine să facă pasul în mediul acesta atât de ostil și urât. Uitați-vă la ce se întâmplă: s-a blocat Consiliul Județean, sunt proiecte în derulare, acolo nu știu ce se va întâmpla. Am pornit la o luptă și, din păcate, este una murdară. Dar îi asigur pe călărășeni că, împreună cu colegii din Parlament și cu tot staff-ul organizației județene Călărași, vom face tot posibilul, prin mijloace legale, să rezolvăm această problemă și în sfârșit Călărașiul să intre pe făgașul lui cel bun.

Sunt câteva proiecte pe care noi, cei de la PSD, le-am făcut pentru călărășeni”

Sorin Vrăjitoru, deputat PSD: Trebuie să spunem oamenilor ce a făcut PSD pentru Călărași. PSD a adus finanțarea pentru portul turistic de la Călărași și Consiliul Județean a muncit și a produs documentele necesare implementării acestui proiect și, din câte știu, acesta se află în procedură de licitație. Deci, am adus aproximativ 12 milioane de euro la Călărași. Este cea mai mare investiție directă făcută de Guvernul României în județul Călărași, de 30 de ani. Amendamentul meu la bugetul de stat de anul trecut privind finanțarea pasajului de la Drajna a dat roade și astăzi vă comunic că pasajul are toate avizele luate, are indicatorii aprobați, se află pe site-ul de achiziții publice. Sunt câteva proiecte pe care noi, cei de la PSD le-am făcut pentru călărășeni.

„Avem toate șansele de reușită”

Senator Roxana Pațurcă: Sunt alături de fiecare candidat pe care PSD l-a desemnat. De foarte mult timp, nu am mai avut atâtea speranțe că vom fi învingători și cred că trebuie să fim învingători pentru oamenii din Călărași. Ca și zonă de atribuție, fiecare parlamentar și-a preluat un colegiu, eu răspund de Colegiul 3 în această campanie. Am toată speranța că voi avea primari câștigători și mai ales, primari PSD. Legat de această campanie, suntem zi de zi în localitățile pe care noi le coordonăm și pot să vă spun, după foarte mult timp, că sunt bucuroasă și încântată, pentru că deși există administrație condusă de primari liberali, cetățenii s-au săturat și sunt alături de noi. Lucrurile pe care noi le-am făcut de fiecare dată când am fost la guvernare se pare că și cetățenii, de data aceasta, le simt și au toată încrederea în noi și în PSD. Sunt alături de domnul președinte Vasile Iliuță. Avem o echipă frumoasă și bine sudată. Am observat și sondajele din municipiul Călărași, am și prieteni și cunoștințe care îmi spun din teren că suntem de departe câștigători și în municipiu. Eu sunt convinsă că alături de domnul președinte Vasile Iliuță și sub coordonarea domnului Paul Stănescu avem toate șansele de reușită. Pornesc cu toată încrederea și urez succes fiecărui candidat PSD.

„Am mare încredere în echipa de la Călărași, în Iliuță Vasile și Marius Dulce

Paul Stănescu, președinte interimar PSD Călărași: Nu credeam vreodată că o să ajung președinte interimar la Călărași, dar sincer, când CEX-ul a făcut nominalizarea, chiar m-am bucurat. Pentru că alături de colegii mei parlamentari, de Vasile Iliuță, Marius Dulce și de toți ceilalți, de fiecare dată când am venit aici și ca ministru, chiar i-am simțit foarte aproape. Am văzut mulți oameni determinați, serioși și chiar am venit cu drag aici, ca împreună să câștigăm aceste alegeri. Chiar am mare încredere în echipa de la Călărași, în Iliuță Vasile, în Marius Dulce, colegii mei parlamentari, pentru că a venit vremea ca într-adevăr Călărașiul să fie condus de o administrație PSD competentă”.

foto: Cătălin Cojocaru, Călărași PRESS ( calarasipress.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *