Eveniment

VIDEO| Ziua Eroilor, omagiată în municipiul Călărași și comuna Vîlcelele

Ziua Eroilor a fost sărbătorită, în data de 13 iunie 2024, la monumentul din cadrul Cimitirului Central al municipiului Călărași, dar și în comuna Vîlcelele, din județul Călărași. 

La Monumentul Eroilor aflat în Cimitirul Central, ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Național,“Deșteaptă-te, române,  apoi reprezentantul Protoieriei Călărași, părintele protopop Viorel Dinu, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat slujba de pomenire a eroilor neamului  românesc.

Prefectul județului Călărași, Valentin Deculescu, a rostit o alocuțiune, în cadrul manifestării, în prezența reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene, parlamentarilor, reprezentanților partidelor politice, cadrelor militare active şi în rezervă.

De asemenea, în cadrul evenimentului s-a dat citire eroilor căzuți la datorie, din județul Călărași, în războaiele purtate de Armata României.

În cinstea eroilor neamului, s-a păstrat un scurt moment de reculegere. Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași a tras salve de arme, pentru a-i omagia pe eroii patriei căzuți la datorie.

Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea de coroane la Monumentul Eroilor.

Și comuna Vîlcelele a sărbătorit, în data de 13 iunie a.c., Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului. La festivitate au fost prezenți președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, dar și alți reprezentanți ai instituțiilor călărășene. Primarul comunei, Ionel Tatu, și invitații săi au comemorat eroii căzuți la datorie, aducându-le acestora un omagiu, prin depunerea unor coroane de flori la monumentele din localitățile Floroaica și Vîlcelele.

Preotul comunei a oficiat slujba de pomenire a soldaților. După acest moment, elevii Școlii “Florența Albu” au susținut un moment artistic.

Și la Vîlcelele, jandarmii au tras salve de arme, în cinstea eroilor neamului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *