Eveniment

Ziua Marinei, sărbătorită la Călăraşi

Primăria şi Consiliul Local al municipiului Călăraşi, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație, au organizat, în data de 15 august 2022, o serie de activităţi dedicate Zilei Marinei Române care s-au desfăşurat, cu precădere, în Parcul Central, pe malul Borcei. Vremea mohorâtă nu i-a ținut acasă pe călărășeni, aceștia participând în număr mare la manifestări.

 Programul activităților a debutat la 08:00 dimineața, cu oficierea Sfintei Liturghii Arhiereşti de către Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor la Biserica ”Sf. Constantin şi Elena” (Volna). La ora 09:30, în foișorul din Parcul Central a avut loc un program muzical de fanfară. La aceeași oră, au început și jocurile distractive pentru copii (exatlon: probe care au pus la încercare pregătirea fizică, viteza de reacție și îndemânarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani; desene pe asfalt; „pescuit” în mini-piscine).

În jurul orei 10:30, a avut loc slujba de pomenire a eroilor marinari, oficiată de PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, şi depunerea coroanelor de flori, de către reprezentanți ai instituțiilor din municipiul Călărași, la „Crucea Marinarului”, situată în Parcul Central.

De asemenea, la ora 11:30, s-a derulat și parada sportivilor de la secţia kaiac – canoe din cadrul CSS Călăraşi, respectiv CSM Călăraşi.

Totodată, pe Plaja Mare, a avut loc expoziția “Poveştile copilăriei reinterpretate”.

La Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Antim Ivireanul” din Călăraşi a fost oficiată slujba de sfinţire a troiţei ridicată în memoria eroilor şi veteranilor de război care s-au jertfit pentru patrie.

De la ora 19:00, călărășenii s-au putut bucura de un program artistic susţinut pe scena amplasată în faţa sălii ”Barbu Ştirbei” de către: Ansamblul artistic „Burnasul” din Teleorman, Taraful „Lătăreţul”, Laura Lavric (ora 22:00).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *