Actualitate Eveniment

Ziua Naţională a României, la Călăraşi şi Olteniţa: avioane F-16, ceremonii militare şi defilări cu torţe

Instituţia Prefectului informează, pe o reţea de socializare, că în cele două municipii din județul nostru, Călărași și Oltenița, vor avea loc o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea celui mai important moment din istoria românilor – Marea Adunare de la 1 decembrie 1918.

În municipiul Călărași, Ministerul Apărării Naționale – Garnizoana Călărași va organiza un ceremonial ce va avea loc la Monumentul Eroilor din al Doilea Război Mondial, amplasat la intersecția străzii Sloboziei cu Bulevardul Republicii, începând ora 11:30. Printre activități se numără depunerea de coroane și jerbe la Monumentul Eroilor și defilarea gărzii de onoare și a tehnicii de intervenție a structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și defilarea unui pluton de militari ai Forțelor Aeriene Române din cadrul Bazei 86 Borcea.

Tot în municipiul Călărași, la solicitarea prefectului Valentin Barbu către Baza Aeriana Borcea, 𝐚𝐞𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐞 𝐅-𝟏𝟔 𝐯𝐨𝐫 𝐬𝐮𝐫𝐯𝐨𝐥𝐚 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̦𝐢𝐮𝐥, în intervalul orar 11:30-12:00.

În municipiul Oltenița, primăria organizează, începând cu ora 16:45, o defilare cu torțe pe traseul Monumentul Eroilor-Gară-Mărășești-Parc.

Vineri, 1 decembrie, inimile călărășenilor vor bate la unison, sub culorile tricolorului”, transmite Prefectura Călăraşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *