Fără categorie

1001 câini fără stăpân, capturați de pe domeniul public al municipiului Călărași în 2019

1001 câini fără stăpân au fost capturați de pe domeniul public al municipiului Călărași, în anul 2019. 276 de sesizări telefonice (prin numărul de dispecerat 0371/069.701) au fost soluționate de echipele de capturare. Doar 6 câini au fost revendicați de proprietari.

Serviciul Public pentriu Gestionarea Câinilor Fără Stăpân (Adapost Animale Călărași) din subordinea Primăriei Municipiului Călărași, potrivit competențelor, a mai capturat de pe domeniul public 299 pisici, 4 cabaline și 6 bovine.

Totodată, SPGCFS Călărași continuă măsurile de conștientizare a deținătorilor de animale de companie de a strânge dejecțiile acestora de pe domeniul public. Se vor intensifica, în următoarea perioadă, controalele pe această linie. Legea 258/2013 pentru modificarea și completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân prevede la Art 13, alin. 6 că ”proprietarii și deținătorii de câini au obligația de a menține igiena în spațiile adiacente acestora, în holurile și căile de acces ale spațiilor locative”, iar nerespectarea acestor dispoziții se pedepsește cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

“Cel mai des, în controalele inspectorilor SPGCFS în colaborare cu polițiștii locali călărășeni, deținătorii de animale de companie verificați au asupra lor pungi sau alte materiale de strângere a acestor dejecții. Din păcate, însă, în fapt, după plecarea inspectorilor de control, aceștia nu le folosesc. De aceea, facem apel la ei să înțeleagă faptul că aceste dejecții, pe străzi, trotuare, spații verzi sau locuri de joacă, pot deveni o sursă de contaminare atât pentru alți căței, dar mai ales pentru copii”, trasmite Primăria Municipiului Călărași, pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *