Actualitate Sănătate

Bărbatul internat la Călărași nu are Coronavirus

Bărbatul care a fost internat, în data de 25 februarie a.c., la Spitalul Județean de Urgență Călărași nu are Coronavirus. Potrivit unui comunicat de presă al Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Călărași, în urma efectuării examenului de laborator, probele au fost negative, infirmându-se posibilitatea ca pacientul să fi contactat boala.

“În data de 25 februarie 2020, am primit informații, de la un medic de familie, în legătură cu un pacient adult, care s-a prezentat la consultație, prezentând în seara anterioară consultației simptomatologie caracteristică unei viroze respiratorii (dureri de cap, tuse, dureri în gât).
Pacientul a venit din Italia, orașul Milano, în România, la data de 19 februarie 2020, moment la care orașul nu făcea parte din cele vizate de instituirea unor măsuri speciale, în Italia.
Pentru a preveni orice îndoială cu privire la starea de sănătate, acesta a fost transportat și izolat la Spitalul Județean de Urgență Călărași, secția de boli infecto-contagioase, conform procedurilor, prin apelarea la serviciul 112, cu ajutorul unui mijloc de transport adecvat, aparținând I.S.U. Călărași, în condiții de securitate.
Starea pacientului este bună, stabilă, ameliorată din punct de vedere clinic.
A fost recoltat exsudat nazofaringian în dupa-amiaza zilei de ieri și probele au fost trimise la Institutul Național Matei Balș. În urma efectuării examenului de laborator, vă informăm că probele au fost negative pentru 2019- nCoV, infirmându-se posibilitatea ca pacientul să fi contactat boala”
, a transmis DSP Călărași.

Foto: Andreea Caprice, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *