Actualitate

Braconaj piscicol, în comuna Săruleşti

Polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Tămădău Mare au depistat în flagrant trei bărbați care săvârșeau infracțiuni la regimul piscicol.

 La data de 20 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare au desfășurat activități în baza planului de acțiune privind prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii au depistat în flagrant 3 bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 47 de ani, din municipiul Slobozia, județul Ialomița, în timp ce sustrăgeau pește de pe raza lacului de acumulare din comuna Sărulești, județul Călărași, folosind în mod ilegal unelte de plasă din material textil.

În urma cercetărilor au fost depistate și ridicate o barcă pneumatică, 8 plase din material textil și 225 de kg de pește din speciile morun, nisetru, crap, plătică și șalău.

Pe numele bărbaților s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de „producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, vârșelor, vintirelor precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” și „furt calificat”.

 Față de cei 3 bărbați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *