Actualitate

Călărași/ 342 persoane, în carantină. Alte 1.677, izolate la domiciliu

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, la nivelul județului Călărași, în data de 03.04.2020, ora 14.00, sunt:

– 342 de persoane în carantină;
– 1677 persoane izolate la domiciliu, aflate sub monitorizare;
– 26 de persoane confirmate, dintre care 2 persoane au fost vindecate și externate.

Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, în ultimele 24 de ore, 13 persoane au ieșit din carantină, iar 191 au terminat perioada de izolare de 14 zile, neavând probleme de sănătate.
Angajați ai Poliției, Jandarmeriei și Poliției Locale desfășoară în continuare misiuni specifice în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. Așadar, până la această dată, prin structurile abilitate ale MAI, au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, structurile de ordine publică au aplicat 409 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au aplicat 124 de sancțiuni în valoare de aproximativ 182.000 lei persoanelor care nu au respectat măsurile/restricțiile stabilite de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, referitoare la condiţiile în care se poate realiza circulaţia.

Instituția Prefectului județului Călărași face apel către cetățeni să respecte întocmai recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *